INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 3 500 g jautienos išpjovos (arba kryžinės dalies) 3 dideli svogūnai 1 stiklinė sultinio (arba vandens – tik jei naudojama kryžinė mėsa) […]
Klasikinė sluoksniuota silkės mišrainė su burokėliais – šventinis skonis
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 8 5 virti kiaušiniai 250 g majonezo (maždaug, tinka ir veganiškas variantas) 200 g silkių filė (naudota be aliejaus) 3 vidutinės bulvės […]
Kvapnus sviestinis obuolių pyragas su traškia plutele – klasika namuose
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 8 4 kiaušiniai (M arba L dydžio) 200 g sviesto 250 g kvietinių miltų (pvz., Kauno Grūdų EKSTRA 405D) 180 g cukraus […]
Auksaspalviai čeburėkai su sultingu įdaru – naminis skanumynas
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 20 Tešlai: 500 g kvietinių miltų 350 ml vandens 3 šaukštai aliejaus žiupsnelis druskos Kepimui: 500 ml aliejaus Įdarui: 450 g maltos […]
Klasikiniai čirviniai blynai – lyg iš močiutės virtuvės
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 5 400 ml pieno 250 g kvietinių miltų 3 kiaušiniai 4 šaukštai cukraus 3 šaukštai aliejaus 1 žiupsnelis druskos ČIRVINIŲ BLYNŲ PARUOŠIMAS: […]
Klasikiniai vaniliniai keksiukai – greitai pagaminami ir purūs
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 10 170 g cukraus 120 g kvietinių miltų (pvz., Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D) 110 g sviesto (arba neutralaus skonio aliejaus) 100 […]
Traški kepta duona su tirštu sūrio padažu – tobula užkandžių klasika
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 4 340 g šviesios duonos (naudota „Gudobelės“) aliejus kepimui (pagal poreikį) druska (pagal skonį) Padažui: 175 g natūralaus skonio lydyto sūrelio 50 […]
Traškus trupininis pyragas su uogiene – greitai paruošiamas ir nepaprastai skanus
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 8 Tešlai: 450 g kvietinių miltų 200 g šalto sviesto 150 g cukraus (arba pagal skonį) 1 didelis kiaušinis 2 v. š. […]
Greitai paruošiami rauginti agurkai maišelyje – vos per 30 minučių!
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 1 500 g agurkų 3 česnako skiltelės 1 sauja šviežių krapų 1 a. š. druskos AGURKŲ PARUOŠIMAS MAIŠELYJE: Paruošimo laikas: Apie 30 […]
Lengvas purus plokštainis iš šviežių bulvių
Ingredientai Porcijų skaičius – 6 3,5 kg bulvių (maždaug) 200 ml pieno 2 svogūnai 2 kiaušiniai druska pagal skonį šlakelis aliejaus formos patepimui Gaminimo eiga […]