Klasikiniai vaniliniai keksiukai – greitai pagaminami ir purūs

Klasikiniai vaniliniai keksiukai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 10

  • 170 g cukraus
  • 120 g kvietinių miltų (pvz., Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
  • 110 g sviesto (arba neutralaus skonio aliejaus)
  • 100 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a. š. vanilinio cukraus (nebūtina)
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos

KEKSIUKŲ PARUOŠIMAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Sviestą ištirpinkite ir leiskite kiek pravėsti. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais atskirame dubenyje.
  2. Kiaušinius suplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska – plakite, kol masė pabals ir išaugs apimtimi.
  3. Toliau plakdami supilkite pravėsusį sviestą (ar aliejų).
  4. Po truputį į masę įmaišykite miltų mišinį – maišykite šaukštu ar mentele, nebeplakdami, kol nebeliks sausų miltų.
  5. Įmaišykite pieną ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos tešlos.
  6. Tešlą paskirstykite į paruoštas keksiukų formeles – užpildykite apie 2/3 kiekvienos formelės.
  7. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje (viršus + apačia) apie 20–30 minučių. Tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti sausas.
  8. Iškepusius keksiukus atvėsinkite formelėse, vėliau – ant grotelių.

Patarimas:

Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje be vėjelio – taip keksiukai iškeps tolygiai ir išliks minkšti.