INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
- 170 g cukraus
- 120 g kvietinių miltų (pvz., Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
- 110 g sviesto (arba neutralaus skonio aliejaus)
- 100 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- 1 a. š. vanilinio cukraus (nebūtina)
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
KEKSIUKŲ PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
- Sviestą ištirpinkite ir leiskite kiek pravėsti. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais atskirame dubenyje.
- Kiaušinius suplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska – plakite, kol masė pabals ir išaugs apimtimi.
- Toliau plakdami supilkite pravėsusį sviestą (ar aliejų).
- Po truputį į masę įmaišykite miltų mišinį – maišykite šaukštu ar mentele, nebeplakdami, kol nebeliks sausų miltų.
- Įmaišykite pieną ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos tešlos.
- Tešlą paskirstykite į paruoštas keksiukų formeles – užpildykite apie 2/3 kiekvienos formelės.
- Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje (viršus + apačia) apie 20–30 minučių. Tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti sausas.
- Iškepusius keksiukus atvėsinkite formelėse, vėliau – ant grotelių.
Patarimas:
Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje be vėjelio – taip keksiukai iškeps tolygiai ir išliks minkšti.