INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
- 500 g kvietinių miltų
- 350 ml vandens
- 3 šaukštai aliejaus
- žiupsnelis druskos
Kepimui:
- 500 ml aliejaus
Įdarui:
- 450 g maltos kiaulienos (arba mėgstamos rūšies faršo)
- 1 kiaušinis
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- sauja krapų
- žiupsnelis pipirų
ČEBURĖKŲ PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
- Tešlos paruošimui į dubenį supilkite šiltą vandenį ir aliejų. Sumaišykite su druska ir miltais – pastaruosius pilkite palaipsniui, maišydami, kol gausite vientisą, minkštą ir tamprią tešlą. Minkyti reikėtų apie 10 minučių.
- Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, česnaku bei kapotais krapais. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais ir viską gerai išmaišykite, kol taps vientisa masė.
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus imkite gabalėlį tešlos, iškočiokite plonai, dėkite šaukštą įdaro, užlenkite pusiau ir kraštus tvirtai suspauskite šakute.
- Kepkite karštame aliejuje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Leiskite nuvarvėti ant popierinio rankšluosčio.