INGREDIENTAI:
Porcijų kiekis: apie 20
-
320 g kvietinių miltų
-
190 g cukraus
-
2 kiaušiniai
-
170 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
-
8 g vanilinio cukraus
-
5 g kepimo miltelių
-
žiupsnelis druskos
PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: apie 30 min
-
Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps puri ir švelni.
-
Į sviesto kremą po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros.
-
Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir druska. Po truputį šį mišinį berkite į sviestinę masę ir maišykite. Baikite minkyti rankomis – tešla turi būti minkšta ir kiek lipni, todėl nepadauginkite miltų.
-
Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir padėkite šaldytuvon bent kelioms valandoms, geriausia – per naktį.
-
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite dalį tešlos – lakšto storį pasirinkite pagal pageidaujamą sausainių trapumą. Išspauskite formeles ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
-
Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 7–8 minutes. Kepimo laikas gali kiek skirtis priklausomai nuo sausainių storio ir jūsų orkaitės.