Vištienos sriuba – tai vienas iš tų patiekalų, kurie niekada neišeina iš mados. Ji šildo šaltą dieną, stiprina po ligos, o kvapas sklindantis iš virtuvės […]
Kodėl grikių košė tampa vis populiaresnė tarp sveikos mitybos šalininkų
Pastaraisiais metais grikių košė vis dažniau atsiduria ant sveiką gyvenimo būdą propaguojančių žmonių stalo. Šis paprastas, tačiau itin vertingas patiekalas ne tik yra lengvai paruošiamas, […]
Ką reiškia pasikartojantys skaičiai ir kodėl vis dažniau juos pastebime?
Pastaruoju metu vis daugiau žmonių pastebi pasikartojančius skaičius – 11:11, 222, 333 ar net tokius derinius kaip 1212. Atrodo, kad šie skaičiai atsiranda visur: telefono […]
Dovanos vaikams ir paaugliams: kaip išrinkti tai, kas pradžiugins ir įkvėps
Dovanų paieška vaikams ir paaugliams dažnai tampa tikru išbandymu. Norisi padovanoti kažką ne tik įdomaus, bet ir prasmingo, lavinančio arba skatinančio kūrybiškumą. Šiuolaikiniai vaikai ir […]
Paprastas ir gardus varškėčių receptas: kaip paruošti tobulus pusrytinius skanėstus
Varškėčiai – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kurio kvapas ir skonis daugeliui primena vaikystę. Jie švelnūs, purūs ir visada maloniai kvepia namais. Nesvarbu, ar ruošiate pusryčius […]
Kaip sudaryti efektyvų sodininko kalendorių visiems metų laikams
Sodininkystė – tai ne tik malonus laiko praleidimas gamtoje, bet ir procesas, reikalaujantis nuoseklaus planavimo bei priežiūros. Kad sodas žydėtų visus metus ir teiktų gausų […]
Kaip saulės aktyvumas veikia Žemės klimatą ir žmonių savijautą
Saulės aktyvumas nuo seno kelia susidomėjimą mokslininkams ir visuomenei. Šis gamtos reiškinys turi didelę įtaką ne tik kosmoso sąlygoms, bet ir mūsų planetos klimatui bei […]
Kodėl idėjos iš praeities tampa inovacijų pagrindu: kelias atgal į ateitį
Šiuolaikinis pasaulis nuolat ieško naujų sprendimų, technologijų ir koncepcijų. Tačiau vis dažniau pasitaiko atvejų, kai sėkmingiausios inovacijos kyla ne iš visiškai naujų idėjų, o iš […]
Kuo sausos mielės skiriasi nuo šviežių ir kaip jas tinkamai naudoti kepiniuose
Renkantis ingredientus kepiniams, daugelis kepėjų susiduria su klausimu, kokias mieles naudoti – sausas ar šviežias. Nors abi jos atlieka tą pačią pagrindinę funkciją – padeda […]
Ko nemėgsta kasa: produktai ir įpročiai, kurie gali jai kenkti
Kasa – tai svarbus virškinimo sistemos organas, kuris atlieka daugybę gyvybiškai svarbių funkcijų. Ji gamina fermentus, padedančius virškinti baltymus, riebalus ir angliavandenius, taip pat hormonus, […]
