Ingredientai (8 porcijoms):
-
1 kg varškės
-
5 kiaušiniai
-
200 g manų kruopų
-
100 g cukraus (arba pagal skonį)
-
100 ml pieno
-
100 g sviesto
-
4 šaukštai džiūvėsėlių
Aptepimui:
-
truputis sviesto
Paruošimas (apie 45 min):
-
Varškę pertrinkite per sietelį, kad gautųsi vientisa masė. Įmuškite kiaušinių trynius, sudėkite cukrų, manų kruopas, supilkite pieną ir ištirpintą, pravėsusį sviestą. Gerai išmaišykite. Masę palikite pastovėti apie valandą, kad manai išbrinktų.
-
Atskirai baltymus išplakite iki standžių putų – plakant šluotele ar mikseriu, kol masė taps puri ir nekris pavertus dubenį. Baltymus švelniai įmaišykite į varškės masę, kad nepažeistumėte purumo.
-
Kepimo indą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais, kad apkepas nepriliptų. Supilkite paruoštą masę.
-
Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių – kol paviršius gražiai apskrus. Patiekti galima tiek šiltą, tiek atvėsusį – skanu ir su grietine, ir su uogiene.