Auksaspalviai čeburėkai su sultingu įdaru – naminis skanumynas

čeburėkai su sultingu įdaru

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 20

Tešlai:

  • 500 g kvietinių miltų

  • 350 ml vandens

  • 3 šaukštai aliejaus

  • žiupsnelis druskos

Kepimui:

  • 500 ml aliejaus

Įdarui:

  • 450 g maltos kiaulienos (arba mėgstamos rūšies faršo)

  • 1 kiaušinis

  • 1 svogūnas

  • 3 česnako skiltelės

  • sauja krapų

  • žiupsnelis pipirų

ČEBURĖKŲ PARUOŠIMAS:

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Tešlos paruošimui į dubenį supilkite šiltą vandenį ir aliejų. Sumaišykite su druska ir miltais – pastaruosius pilkite palaipsniui, maišydami, kol gausite vientisą, minkštą ir tamprią tešlą. Minkyti reikėtų apie 10 minučių.

  2. Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, česnaku bei kapotais krapais. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais ir viską gerai išmaišykite, kol taps vientisa masė.

  3. Ant miltais pabarstyto paviršiaus imkite gabalėlį tešlos, iškočiokite plonai, dėkite šaukštą įdaro, užlenkite pusiau ir kraštus tvirtai suspauskite šakute.

  4. Kepkite karštame aliejuje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Leiskite nuvarvėti ant popierinio rankšluosčio.