INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
-
500 g kvietinių miltų
-
350 ml vandens
-
3 šaukštai aliejaus
-
žiupsnelis druskos
Kepimui:
-
500 ml aliejaus
Įdarui:
-
450 g maltos kiaulienos (arba mėgstamos rūšies faršo)
-
1 kiaušinis
-
1 svogūnas
-
3 česnako skiltelės
-
sauja krapų
-
žiupsnelis pipirų
ČEBURĖKŲ PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Tešlos paruošimui į dubenį supilkite šiltą vandenį ir aliejų. Sumaišykite su druska ir miltais – pastaruosius pilkite palaipsniui, maišydami, kol gausite vientisą, minkštą ir tamprią tešlą. Minkyti reikėtų apie 10 minučių.
-
Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, česnaku bei kapotais krapais. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais ir viską gerai išmaišykite, kol taps vientisa masė.
-
Ant miltais pabarstyto paviršiaus imkite gabalėlį tešlos, iškočiokite plonai, dėkite šaukštą įdaro, užlenkite pusiau ir kraštus tvirtai suspauskite šakute.
-
Kepkite karštame aliejuje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Leiskite nuvarvėti ant popierinio rankšluosčio.