Varškės spurgytės
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
- 500 g varškės
- 4 kiaušiniai
- 270 g kvietinių miltų
- 6 šaukštai cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
Varškės spurgyčių paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės.
Supilkite į varškę ir gerai išmaišykite.
Įberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišykite, kol gausite lengvai minkomą, bet ne per kietą tešlą. - Sudrėkinę rankas formuokite iš tešlos nedidelius rutuliukus – spurgytes.
-
Puode įkaitinkite aliejų (apie 170 °C) ir kepkite spurgytes ant nedidelės kaitros,
kol jos tolygiai apskrus iš visų pusių.
Iškeptas spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. - Patiekiant pabarstykite cukraus pudra.
Patarimas:
Jei norisi saldžiau, spurgytes patiekite su mėgstamu uogų džemu ar trintomis uogomis.