Auksinės varškės spurgytės – purios, minkštos ir nepaprastai gardžios

Auksinės varškės spurgytės

Varškės spurgytės

Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

  • 500 g varškės
  • 4 kiaušiniai
  • 270 g kvietinių miltų
  • 6 šaukštai cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Varškės spurgyčių paruošimo būdas:

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės.
    Supilkite į varškę ir gerai išmaišykite.
    Įberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišykite, kol gausite lengvai minkomą, bet ne per kietą tešlą.
  2. Sudrėkinę rankas formuokite iš tešlos nedidelius rutuliukus – spurgytes.
  3. Puode įkaitinkite aliejų (apie 170 °C) ir kepkite spurgytes ant nedidelės kaitros,
    kol jos tolygiai apskrus iš visų pusių.
    Iškeptas spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  4. Patiekiant pabarstykite cukraus pudra.

Patarimas:

Jei norisi saldžiau, spurgytes patiekite su mėgstamu uogų džemu ar trintomis uogomis.