Auksinės varškės spurgytės – purios, minkštos ir nepaprastai gardžios

Auksinės varškės spurgytės

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 500 g varškės

  • 4 kiaušiniai

  • 270 g kvietinių miltų

  • 6 šaukštai cukraus

  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

VARŠKĖS SPURGYČIŲ PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Supilkite į varškę ir viską gerai išmaišykite. Į varškės masę įberkite miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, ir gerai permaišykite. Tešla turi būti lengvai minkoma, bet ne per kieta – miltų kiekis gali nežymiai skirtis priklausomai nuo varškės drėgnumo.

  2. Rankas sušlapinkite ir iš tešlos formuokite mažus rutuliukus – spurgytes.

  3. Įkaitinkite puode aliejų ir virkite spurgytes ant nedidelės kaitros, kol jos gražiai apskrus iš visų pusių. Iškeptas spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinius riebalus.

  4. Patiekiant pabarstykite cukraus pudra.

Patarimas:

• Jei norisi saldžiau – patiekite su mėgstamu uogų džemu ar trintomis uogomis.