Autentiškos graikiškos salotos – vasariškas skonis jūsų lėkštėje

Autentiškos graikiškos salotos

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 2

  • 2 trumpavaisiai agurkai

  • 15 vyšninių pomidorų

  • 200 g fetos sūrio

  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas

  • ½ žaliosios paprikos

  • 15 juodųjų alyvuogių

  • 4 šaukštai šviežių citrinų sulčių

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 1 česnako skiltelė

  • ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio

  • Žiupsnelis druskos

  • Šiek tiek maltų juodųjų pipirų

SALOTŲ PARUOŠIMAS:

Paruošimo laikas: Apie 20 minučių

  1. Mažame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, išspaustą česnaką, raudonėlį, druską ir pipirus. Gerai išplakite šakute arba šluotele, kol padažas taps vientisas.

  2. Į didesnį dubenį sudėkite pusiau perpjautus pomidoriukus, plonais žiedeliais pjaustytą svogūną, nuluptą ir griežinėliais supjaustytą agurką, juostelėmis supjaustytą papriką, kubeliais supjaustytą fetą bei alyvuoges.

  3. Lengvai permaišykite, užpilkite paruoštu padažu ir vėl trumpai pamaišykite, kad daržovės pasidengtų užpilu. Patiekite iškart.