Graikiškos salotos su feta – gaivus receptas vos per 20 minučių
Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
- 2 trumpavaisiai agurkai
- 15 vyšninių pomidorų
- 200 g fetos sūrio
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas
- ½ žaliosios paprikos
- 15 juodųjų alyvuogių
- 4 šaukštai šviežių citrinų sulčių
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 česnako skiltelė
- ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio
- Žiupsnelis druskos
- Šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Salotų paruošimas:
Paruošimo laikas: Apie 20 minučių
- Mažame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, išspaustą česnaką, raudonėlį, druską ir pipirus. Gerai išplakite šakute arba šluotele, kol padažas taps vientisas.
- Į didesnį dubenį sudėkite pusiau perpjautus pomidoriukus, plonais žiedeliais pjaustytą svogūną, nuluptą ir griežinėliais supjaustytą agurką, juostelėmis supjaustytą papriką, kubeliais supjaustytą fetą bei alyvuoges.
- Lengvai permaišykite, užpilkite paruoštu padažu ir vėl trumpai pamaišykite, kad daržovės pasidengtų užpilu. Patiekite iškart.