Gaivi rūgštynių sriuba su vištiena – paprasta ir soti

Gaivi rūgštynių sriuba su vištiena

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 1,5 l daržovių arba mėsos sultinio

  • Apie 400 g vištienos šlaunelių mėsos

  • 3 bulvės

  • 2 kietai virti kiaušiniai

  • Nedidelis pundelis rūgštynių

  • 1 a. š. aliejaus

  • Druskos – pagal skonį

  • Grietinės – patiekiant

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Kiaušinius bei vištieną taip pat susmulkinkite.

  2. Įkaitinkite puodą su trupučiu aliejaus, sudėkite vištieną ir lengvai apkepkite kelias minutes. Išimkite, atvėsinkite ir supjaustykite mažesniais gabaliukais arba suplėšykite šakute.

  3. Į puodą supilkite sultinį, sudėkite bulves ir vištieną, virkite apie 10–15 min., kol bulvės taps minkštos. Tada dėkite nuplautas ir susmulkintas rūgštynes, pavirkite, kol jos suminkštės. Pagardinkite druska, jei reikia – ir pipirais.

  4. Galiausiai į sriubą suberkite smulkintus kiaušinius ir dar pavirkite kelias minutes.

Patarimai:

  • Jei norisi lengvesnės sriubos – galima naudoti tik daržovių sultinį.

  • Konsistenciją koreguokite pagal skonį – įpilkite daugiau skysčio, jei mėgstate skystesnę sriubą.

  • Patiekite su šaukšteliu grietinės.