INGREDIENTAI:
- 500 g braškių
- 200 ml grietinėlės (35 % riebumo)
- 200 ml pieno
- 150 g cukraus
- 70 ml vandens
- 3,5 a. š. želatinos
- šiek tiek vanilinio cukraus
PANAKOTOS SU BRAŠKĖMIS PARUOŠIMO BŪDAS:
- Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti maždaug 15 minučių. Tuomet kaitinkite garų vonelėje, kol visiškai ištirps.
- Į puodą supilkite pieną ir grietinėlę, berkite 80 g cukraus ir vanilinį cukrų. Kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps (neužvirinkite). Įmaišykite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite. Gauta mase užpildykite stiklines ar indelius. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Braškes sutrinkite su likusiu cukrumi iki vientisos masės. Kai panakota sustings, atsargiai užpilkite braškių sluoksnį ant viršaus.