INGREDIENTAI:
-
500 g braškių
-
200 ml grietinėlės (35 % riebumo)
-
200 ml pieno
-
150 g cukraus
-
70 ml vandens
-
3,5 a. š. želatinos
-
šiek tiek vanilinio cukraus
PANAKOTOS SU BRAŠKĖMIS PARUOŠIMO BŪDAS:
-
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti maždaug 15 minučių. Tuomet kaitinkite garų vonelėje, kol visiškai ištirps.
-
Į puodą supilkite pieną ir grietinėlę, berkite 80 g cukraus ir vanilinį cukrų. Kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps (neužvirinkite). Įmaišykite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite. Gauta mase užpildykite stiklines ar indelius. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
-
Braškes sutrinkite su likusiu cukrumi iki vientisos masės. Kai panakota sustings, atsargiai užpilkite braškių sluoksnį ant viršaus.