INGREDIENTAI
1 kg aviečių
500 g cukraus, skirto uogienėms (naudojau „Dansukker“)
  PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
- Avietes gerai nuplaukite ir pašalinkite visus kotelius.
 - Sudėkite uogas į puodą ir šiek tiek pamaišykite šaukštu, kad išsiskirtų šiek tiek sulčių. Užberkite cukrumi, skirtu uogienėms, ir kaitinkite, kol užvirs. Nuolat maišydami pavirkite apie 5 minutes arba tiek, kiek norisi – priklausomai nuo to, kokio tirštumo uogienę mėgstate.
 - Nukelkite nuo kaitros ir atsargiai nuimkite susidariusias putas.
 - Dar karštą uogienę sukrėskite į sterilizuotus stiklainius, gerai užsukite dangtelius ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
 - Laikykite uogienę tamsioje ir vėsioje vietoje.
 
