Greitai paruošiama aviečių uogienė – vasaros skonis stiklainyje

Greitai paruošiama aviečių uogienė

INGREDIENTAI

1 kg aviečių

500 g cukraus, skirto uogienėms (naudojau „Dansukker“)

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

  1. Avietes gerai nuplaukite ir pašalinkite visus kotelius.
  2. Sudėkite uogas į puodą ir šiek tiek pamaišykite šaukštu, kad išsiskirtų šiek tiek sulčių. Užberkite cukrumi, skirtu uogienėms, ir kaitinkite, kol užvirs. Nuolat maišydami pavirkite apie 5 minutes arba tiek, kiek norisi – priklausomai nuo to, kokio tirštumo uogienę mėgstate.
  3. Nukelkite nuo kaitros ir atsargiai nuimkite susidariusias putas.
  4. Dar karštą uogienę sukrėskite į sterilizuotus stiklainius, gerai užsukite dangtelius ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
  5. Laikykite uogienę tamsioje ir vėsioje vietoje.