INGREDIENTAI:
Porcijų kiekis: 5
-
2 vištienos krūtinėlės (filė)
-
2 kiaušiniai
-
3 v. š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
-
3 v. š. majonezo
-
druskos – pagal skonį
-
paukštienos prieskonių – pagal skonį
-
šiek tiek juodųjų pipirų
Kepimui:
-
aliejaus – tiek, kad padengtų keptuvės dugną
PARUOŠIMAS:
Paruošimo trukmė: apie 20 min.
-
Vištienos krūtinėles supjaustykite nedideliais kubeliais – kuo smulkiau, tuo tolygesni kepsniukai.
-
Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą, įdėkite majonezo ir viską gerai išmaišykite.
-
Pagardinkite druska, paukštienos prieskoniais ir šiek tiek pipirų. Dar kartą permaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu dėkite paruoštą masę ir suformuokite nedidelius blynelius.
-
Kepkite ant vidutinės kaitros, kol kepsniukai apskrus ir iškeps viduje – iš abiejų pusių po kelias minutes.
-
Patiekite šiltus – labai skanu su daržovių garnyru, ryžiais ar jogurtiniu padažu.