Greiti vištienos kepsniukai tešloje – minkšti, gardūs ir visada pavykstantys

INGREDIENTAI:

Porcijų kiekis: 5

  • 2 vištienos krūtinėlės (filė)

  • 2 kiaušiniai

  • 3 v. š. bulvių ar kukurūzų krakmolo

  • 3 v. š. majonezo

  • druskos – pagal skonį

  • paukštienos prieskonių – pagal skonį

  • šiek tiek juodųjų pipirų

Kepimui:

  • aliejaus – tiek, kad padengtų keptuvės dugną

PARUOŠIMAS:

Paruošimo trukmė: apie 20 min.

  1. Vištienos krūtinėles supjaustykite nedideliais kubeliais – kuo smulkiau, tuo tolygesni kepsniukai.

  2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą, įdėkite majonezo ir viską gerai išmaišykite.

  3. Pagardinkite druska, paukštienos prieskoniais ir šiek tiek pipirų. Dar kartą permaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.

  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu dėkite paruoštą masę ir suformuokite nedidelius blynelius.

  5. Kepkite ant vidutinės kaitros, kol kepsniukai apskrus ir iškeps viduje – iš abiejų pusių po kelias minutes.

  6. Patiekite šiltus – labai skanu su daržovių garnyru, ryžiais ar jogurtiniu padažu.