INGREDIENTAI:
Porcijų kiekis: 5
- 2 vištienos krūtinėlės (filė)
- 2 kiaušiniai
- 3 v. š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
- 3 v. š. majonezo
- druskos – pagal skonį
- paukštienos prieskonių – pagal skonį
- šiek tiek juodųjų pipirų
Kepimui:
- aliejaus – tiek, kad padengtų keptuvės dugną
PARUOŠIMAS:
Paruošimo trukmė: apie 20 min.
- Vištienos krūtinėles supjaustykite nedideliais kubeliais – kuo smulkiau, tuo tolygesni kepsniukai.
- Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą, įdėkite majonezo ir viską gerai išmaišykite.
- Pagardinkite druska, paukštienos prieskoniais ir šiek tiek pipirų. Dar kartą permaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu dėkite paruoštą masę ir suformuokite nedidelius blynelius.
- Kepkite ant vidutinės kaitros, kol kepsniukai apskrus ir iškeps viduje – iš abiejų pusių po kelias minutes.
- Patiekite šiltus – labai skanu su daržovių garnyru, ryžiais ar jogurtiniu padažu.