Ingredientai
- 4 L dydžio kiaušiniai
- 120 g cukraus
- 120 g kvietinių miltų (pvz., „Kauno Grūdų EKSTRA“, tipas 405D)
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- Žiupsnelis druskos
Paruošimas
Trukmė: apie 45 minutės
- Į dubenį įmuškite kiaušinius ir plakite mikseriu vidutiniu greičiu apie 1 minutę.
- Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Plakite dideliu greičiu, kol masė taps šviesi, puri ir padidės trigubai (apie 5–12 min., priklausomai nuo mikserio galios).
- Persijokite miltus į kiaušinių masę ir labai švelniai išmaišykite mentele – tik tiek, kad neliktų sausų miltų.
- 21 cm skersmens formos dugną išklokite kepimo popieriumi (kraštų netepkite). Supilkite tešlą, išlyginkite paviršių.
- Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje, apie 30–35 min. Jei kepate be vėjelio – nustatykite 170 °C. Tikrinkite mediniu pagaliuku.
- Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir palikite biskvitą 10 minučių. Tada išimkite, švelniai apipjaukite kraštus ir išimkite iš formos. Atvėsinkite ant grotelių.
- Biskvitą pjaustykite tik visiškai ataušusį. Geriausia – laikyti suvyniotą į plėvelę šaldytuve per naktį.
Patarimai
- Neatidarykite orkaitės kepimo pradžioje – kitaip biskvitas gali sukrėsti.
- Jei viršus per greitai skrunda, pridenkite folija ar kepimo popieriumi.
- 24 cm formai naudokite 6 kiaušinius, 26 cm – 8 kiaušinius, proporcingai padidindami ir cukraus bei miltų kiekį.
- Plakant ranka, į miltus galima įmaišyti 1 šaukštelį kepimo miltelių – tai padės masei pakilti.
- Iškeptas biskvitas patogiai dalinamas į 3 lygias torto dalis.