Ingredientai
- 4 L dydžio kiaušiniai
 - 120 g cukraus
 - 120 g kvietinių miltų (pvz., „Kauno Grūdų EKSTRA“, tipas 405D)
 - 1 šaukštelis vanilinio cukraus
 - Žiupsnelis druskos
 
Paruošimas
Trukmė: apie 45 minutės
- Į dubenį įmuškite kiaušinius ir plakite mikseriu vidutiniu greičiu apie 1 minutę.
 - Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Plakite dideliu greičiu, kol masė taps šviesi, puri ir padidės trigubai (apie 5–12 min., priklausomai nuo mikserio galios).
 - Persijokite miltus į kiaušinių masę ir labai švelniai išmaišykite mentele – tik tiek, kad neliktų sausų miltų.
 - 21 cm skersmens formos dugną išklokite kepimo popieriumi (kraštų netepkite). Supilkite tešlą, išlyginkite paviršių.
 - Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje, apie 30–35 min. Jei kepate be vėjelio – nustatykite 170 °C. Tikrinkite mediniu pagaliuku.
 - Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir palikite biskvitą 10 minučių. Tada išimkite, švelniai apipjaukite kraštus ir išimkite iš formos. Atvėsinkite ant grotelių.
 - Biskvitą pjaustykite tik visiškai ataušusį. Geriausia – laikyti suvyniotą į plėvelę šaldytuve per naktį.
 
Patarimai
- Neatidarykite orkaitės kepimo pradžioje – kitaip biskvitas gali sukrėsti.
 - Jei viršus per greitai skrunda, pridenkite folija ar kepimo popieriumi.
 - 24 cm formai naudokite 6 kiaušinius, 26 cm – 8 kiaušinius, proporcingai padidindami ir cukraus bei miltų kiekį.
 - Plakant ranka, į miltus galima įmaišyti 1 šaukštelį kepimo miltelių – tai padės masei pakilti.
 - Iškeptas biskvitas patogiai dalinamas į 3 lygias torto dalis.
 
