Itin lengvai pagaminamas purus šviesus biskvitas tortui

purus šviesus biskvitas tortui

Ingredientai

  • 4 L dydžio kiaušiniai
  • 120 g cukraus
  • 120 g kvietinių miltų (pvz., „Kauno Grūdų EKSTRA“, tipas 405D)
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos

Paruošimas

Trukmė: apie 45 minutės

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir plakite mikseriu vidutiniu greičiu apie 1 minutę.
  2. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Plakite dideliu greičiu, kol masė taps šviesi, puri ir padidės trigubai (apie 5–12 min., priklausomai nuo mikserio galios).
  3. Persijokite miltus į kiaušinių masę ir labai švelniai išmaišykite mentele – tik tiek, kad neliktų sausų miltų.
  4. 21 cm skersmens formos dugną išklokite kepimo popieriumi (kraštų netepkite). Supilkite tešlą, išlyginkite paviršių.
  5. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje, apie 30–35 min. Jei kepate be vėjelio – nustatykite 170 °C. Tikrinkite mediniu pagaliuku.
  6. Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir palikite biskvitą 10 minučių. Tada išimkite, švelniai apipjaukite kraštus ir išimkite iš formos. Atvėsinkite ant grotelių.
  7. Biskvitą pjaustykite tik visiškai ataušusį. Geriausia – laikyti suvyniotą į plėvelę šaldytuve per naktį.

Patarimai

  • Neatidarykite orkaitės kepimo pradžioje – kitaip biskvitas gali sukrėsti.
  • Jei viršus per greitai skrunda, pridenkite folija ar kepimo popieriumi.
  • 24 cm formai naudokite 6 kiaušinius, 26 cm – 8 kiaušinius, proporcingai padidindami ir cukraus bei miltų kiekį.
  • Plakant ranka, į miltus galima įmaišyti 1 šaukštelį kepimo miltelių – tai padės masei pakilti.
  • Iškeptas biskvitas patogiai dalinamas į 3 lygias torto dalis.