INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
- 
1 pakelis kukurūzų traškučių („Santa Maria“ Nachos Original)
 - 
300 g maltos jautienos (tinka ir kitos maltos mėsos rūšys)
 - 
200 g tarkuoto čederio ar kito mėgstamo fermentinio sūrio
 - 
1 v. š. taco prieskonių mišinio („Santa Maria“)
 - 
4 v. š. aštresnio taco padažo („Santa Maria“)
 - 
½ indelio konservuotų raudonųjų pupelių
 - 
100 g konservuotų kukurūzų
 - 
2 česnako skiltelės
 - 
1 v. š. alyvuogių aliejaus
 
Patiekimui:
- 
1 avokadas
 - 
1 pomidoras
 - 
Šiek tiek jalapenų (šviežių ar marinuotų, pagal skonį)
 - 
Saujelė šviežios kalendros (nebūtina)
 
Padažui:
- 
100 g grietinės
 - 
½ žaliosios citrinos (arba paprastos citrinos)
 - 
½ a. š. česnako miltelių
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
- 
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Sūrį sutarkuokite, pupeles nukoškite.
 - 
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite susmulkintą česnaką ir pakepinkite apie 30 sekundžių.
 - 
Įberkite maltą mėsą ir kepkite, kol išgaruos susikaupęs skystis. Įmaišykite taco prieskonius ir dar minutę pakepinkite. Tada įdėkite taco padažą ir pupeles, išmaišykite ir trumpai pakaitinkite. Nukelkite nuo kaitros.
 - 
Kepimo formą (apie 40×28 cm) išklokite nachos traškučiais.
 - 
Ant traškučių užberkite trečdalį tarkuoto sūrio. Toliau dėkite mėsos mišinį, ant jo – kukurūzus. Pabaigoje paskleiskite likusį sūrį.
 - 
Kepkite iki sūris ištirps ir lengvai apskrus – apie 5–6 minutes.
 - 
Kol viskas kepa, pomidorą ir avokadą supjaustykite nedideliais gabaliukais, jalapenus – griežinėliais. Į grietinę įspauskite žaliosios citrinos sulčių, įmaišykite česnako miltelius ir viską išmaišykite.
 - 
Iškepusius nachos pabarstykite pomidorų ir avokadų gabalėliais, jalapenais, užpilkite grietinės padažu ir, jei mėgstate, pabarstykite kalendros lapeliais. Tiekiama iš karto.
 
Patarimai:
- 
Prie šio užkandžio puikiai tiks papildomas taco arba gvakamolės padažas.
 - 
Norint švelnesnio skonio, naudokite mažiau aštrų taco padažą.
 
