Karštai užkepti nachos su mėsa ir daržovėmis – greitai ir skaniai

nachos su mėsa ir daržovėmis

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 1 pakelis kukurūzų traškučių („Santa Maria“ Nachos Original)

  • 300 g maltos jautienos (tinka ir kitos maltos mėsos rūšys)

  • 200 g tarkuoto čederio ar kito mėgstamo fermentinio sūrio

  • 1 v. š. taco prieskonių mišinio („Santa Maria“)

  • 4 v. š. aštresnio taco padažo („Santa Maria“)

  • ½ indelio konservuotų raudonųjų pupelių

  • 100 g konservuotų kukurūzų

  • 2 česnako skiltelės

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus

Patiekimui:

  • 1 avokadas

  • 1 pomidoras

  • šiek tiek jalapenų (šviežių ar marinuotų, pagal skonį)

  • saujelė šviežios kalendros (nebūtina)

Padažui:

  • 100 g grietinės

  • ½ žaliosios citrinos (arba paprastos citrinos)

  • ½ a. š. česnako miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Sūrį sutarkuokite, pupeles nukoškite.

  2. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite susmulkintą česnaką ir pakepinkite apie 30 sekundžių.

  3. Įberkite maltą mėsą ir kepkite, kol išgaruos susikaupęs skystis. Įmaišykite taco prieskonius ir dar minutę pakepinkite. Tada įdėkite taco padažą ir pupeles, išmaišykite ir trumpai pakaitinkite. Nukelkite nuo kaitros.

  4. Kepimo formą (apie 40×28 cm) išklokite nachos traškučiais.

  5. Ant traškučių užberkite trečdalį tarkuoto sūrio. Toliau dėkite mėsos mišinį, ant jo – kukurūzus. Pabaigoje paskleiskite likusį sūrį.

  6. Kepkite iki sūris ištirps ir lengvai apskrus – apie 5–6 minutes.

  7. Kol viskas kepa, pomidorą ir avokadą supjaustykite nedideliais gabaliukais, jalapenus – griežinėliais. Į grietinę įspauskite žaliosios citrinos sulčių, įmaišykite česnako miltelius ir viską išmaišykite.

  8. Iškepusius nachos pabarstykite pomidorų ir avokadų gabalėliais, jalapenais, užpilkite grietinės padažu ir, jei mėgstate, pabarstykite kalendros lapeliais. Tiekiama iš karto.

Patarimai:

  • Prie šio užkandžio puikiai tiks papildomas taco arba gvakamolės padažas.

  • Norint švelnesnio skonio, naudokite mažiau aštrų taco padažą.