INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
1 pakelis kukurūzų traškučių („Santa Maria“ Nachos Original)
-
300 g maltos jautienos (tinka ir kitos maltos mėsos rūšys)
-
200 g tarkuoto čederio ar kito mėgstamo fermentinio sūrio
-
1 v. š. taco prieskonių mišinio („Santa Maria“)
-
4 v. š. aštresnio taco padažo („Santa Maria“)
-
½ indelio konservuotų raudonųjų pupelių
-
100 g konservuotų kukurūzų
-
2 česnako skiltelės
-
1 v. š. alyvuogių aliejaus
Patiekimui:
-
1 avokadas
-
1 pomidoras
-
šiek tiek jalapenų (šviežių ar marinuotų, pagal skonį)
-
saujelė šviežios kalendros (nebūtina)
Padažui:
-
100 g grietinės
-
½ žaliosios citrinos (arba paprastos citrinos)
-
½ a. š. česnako miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Sūrį sutarkuokite, pupeles nukoškite.
-
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite susmulkintą česnaką ir pakepinkite apie 30 sekundžių.
-
Įberkite maltą mėsą ir kepkite, kol išgaruos susikaupęs skystis. Įmaišykite taco prieskonius ir dar minutę pakepinkite. Tada įdėkite taco padažą ir pupeles, išmaišykite ir trumpai pakaitinkite. Nukelkite nuo kaitros.
-
Kepimo formą (apie 40×28 cm) išklokite nachos traškučiais.
-
Ant traškučių užberkite trečdalį tarkuoto sūrio. Toliau dėkite mėsos mišinį, ant jo – kukurūzus. Pabaigoje paskleiskite likusį sūrį.
-
Kepkite iki sūris ištirps ir lengvai apskrus – apie 5–6 minutes.
-
Kol viskas kepa, pomidorą ir avokadą supjaustykite nedideliais gabaliukais, jalapenus – griežinėliais. Į grietinę įspauskite žaliosios citrinos sulčių, įmaišykite česnako miltelius ir viską išmaišykite.
-
Iškepusius nachos pabarstykite pomidorų ir avokadų gabalėliais, jalapenais, užpilkite grietinės padažu ir, jei mėgstate, pabarstykite kalendros lapeliais. Tiekiama iš karto.
Patarimai:
-
Prie šio užkandžio puikiai tiks papildomas taco arba gvakamolės padažas.
-
Norint švelnesnio skonio, naudokite mažiau aštrų taco padažą.