INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
-
5 virti kiaušiniai
-
250 g majonezo (maždaug, tinka ir veganiškas variantas)
-
200 g silkių filė (naudota be aliejaus)
-
3 vidutinės bulvės
-
2 didelės morkos
-
2 vidutiniai burokėliai
-
1 nedidelis svogūnas
-
2 šaukšteliai obuolių acto (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
-
Svogūną smulkiai supjaustykite ir, jei norite švelnesnio skonio, sumaišykite su obuolių actu.
-
Bulves, morkas ir burokėlius virkite su lupenomis atskiruose puoduose. Atvėsinkite ir nulupkite.
-
Visas daržoves sutarkuokite stambia tarka (vadinama „burokine“).
-
Silkių filė supjaustykite mažais kubeliais.
-
Ant lėkštės statykite konditerinį žiedą (20 cm skersmens) arba naudokite dubenį – sluoksniavimui tinka įvairios formos.
-
Pirmasis sluoksnis – tarkuotos bulvės. Jas šiek tiek paspauskite ir aptepkite plonu majonezo sluoksniu.
-
Ant bulvių dėkite silkę, užberkite paruošto svogūno ir vėl šiek tiek majonezo.
-
Toliau sluoksniuokite: tarkuotos morkos, majonezo sluoksnis, virti ir tarkuoti kiaušiniai – vėl šiek tiek majonezo.
-
Paskutinis sluoksnis – burokėliai, ant kurių taip pat užtepamas majonezas.
-
Paruoštą mišrainę šaldykite bent kelias valandas, o geriausia – per naktį.
PATARIMAI:
-
Kad skoniai būtų švaresni, daržoves virkite atskiruose induose. Jei jų neturite, bulves ir morkas galima virti kartu, bet burokėlius – visada atskirai.
-
Norite intensyvesnio skonio? Kepkite burokėlius orkaitėje: suvyniokite į foliją ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 1,5 val.
-
Jei nemėgstate žalių svogūnų, galima juos pakepinti arba visai praleisti.