Klasikinė sluoksniuota silkės mišrainė su burokėliais – šventinis skonis

Klasikinė sluoksniuota silkės mišrainė su burokėliais

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 8

  • 5 virti kiaušiniai

  • 250 g majonezo (maždaug, tinka ir veganiškas variantas)

  • 200 g silkių filė (naudota be aliejaus)

  • 3 vidutinės bulvės

  • 2 didelės morkos

  • 2 vidutiniai burokėliai

  • 1 nedidelis svogūnas

  • 2 šaukšteliai obuolių acto (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir, jei norite švelnesnio skonio, sumaišykite su obuolių actu.

  2. Bulves, morkas ir burokėlius virkite su lupenomis atskiruose puoduose. Atvėsinkite ir nulupkite.

  3. Visas daržoves sutarkuokite stambia tarka (vadinama „burokine“).

  4. Silkių filė supjaustykite mažais kubeliais.

  5. Ant lėkštės statykite konditerinį žiedą (20 cm skersmens) arba naudokite dubenį – sluoksniavimui tinka įvairios formos.

  6. Pirmasis sluoksnis – tarkuotos bulvės. Jas šiek tiek paspauskite ir aptepkite plonu majonezo sluoksniu.

  7. Ant bulvių dėkite silkę, užberkite paruošto svogūno ir vėl šiek tiek majonezo.

  8. Toliau sluoksniuokite: tarkuotos morkos, majonezo sluoksnis, virti ir tarkuoti kiaušiniai – vėl šiek tiek majonezo.

  9. Paskutinis sluoksnis – burokėliai, ant kurių taip pat užtepamas majonezas.

  10. Paruoštą mišrainę šaldykite bent kelias valandas, o geriausia – per naktį.

PATARIMAI:

  • Kad skoniai būtų švaresni, daržoves virkite atskiruose induose. Jei jų neturite, bulves ir morkas galima virti kartu, bet burokėlius – visada atskirai.

  • Norite intensyvesnio skonio? Kepkite burokėlius orkaitėje: suvyniokite į foliją ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 1,5 val.

  • Jei nemėgstate žalių svogūnų, galima juos pakepinti arba visai praleisti.