Klasikiniai lietiniai su varške – minkšti, gardūs ir visada pavyksta

Klasikiniai lietiniai su varške

INGREDIENTAI
Tešlai:

  • 260 ml pieno

  • 2 kiaušiniai

  • 120 g kvietinių miltų

  • 30 ml aliejaus (arba tirpinto sviesto)

  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 400 g varškės

  • 1 kiaušinis

  • 2 šaukštai cukraus

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Kepimui:

  • Aliejaus (pagal poreikį)

🥣 PARUOŠIMAS
Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, supilkite aliejų arba sviestą, sudėkite miltus, įpilkite pieną ir plakite iki vientisos, be gumuliukų tešlos. Ji turi būti skystoka – taip lietiniai išeis ploni. Leiskite tešlai pastovėti apie pusvalandį kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų. Jei po to tešla atrodo per tiršta – įpilkite dar šiek tiek skysčio.

  2. Įkaitinkite keptuvę, patepkite trupučiu aliejaus ir kepkite lietinius – plonus, elastingus, vos parudavusius.

  3. Įdarui varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Masė turi būti kreminė, maloni tepti.

  4. Ant iškeptų lietinių dėkite po šaukštą įdaro, sulankstykite ritinėliais, galus užlenkite į vidų.

  5. Apkepkite lietinius iš abiejų pusių šiek tiek aliejaus ar sviesto įkaitintoje keptuvėje – iki gražios aukso spalvos.

  6. Patiekite su tuo, kas labiausiai patinka: uogiene, plakta grietinėle, ledais ar tiesiog be nieko – skanu visais atvejais.