INGREDIENTAI
Tešlai:
-
260 ml pieno
-
2 kiaušiniai
-
120 g kvietinių miltų
-
30 ml aliejaus (arba tirpinto sviesto)
-
Žiupsnelis druskos
Įdarui:
-
400 g varškės
-
1 kiaušinis
-
2 šaukštai cukraus
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kepimui:
-
Aliejaus (pagal poreikį)
🥣 PARUOŠIMAS
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, supilkite aliejų arba sviestą, sudėkite miltus, įpilkite pieną ir plakite iki vientisos, be gumuliukų tešlos. Ji turi būti skystoka – taip lietiniai išeis ploni. Leiskite tešlai pastovėti apie pusvalandį kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų. Jei po to tešla atrodo per tiršta – įpilkite dar šiek tiek skysčio.
-
Įkaitinkite keptuvę, patepkite trupučiu aliejaus ir kepkite lietinius – plonus, elastingus, vos parudavusius.
-
Įdarui varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Masė turi būti kreminė, maloni tepti.
-
Ant iškeptų lietinių dėkite po šaukštą įdaro, sulankstykite ritinėliais, galus užlenkite į vidų.
-
Apkepkite lietinius iš abiejų pusių šiek tiek aliejaus ar sviesto įkaitintoje keptuvėje – iki gražios aukso spalvos.
-
Patiekite su tuo, kas labiausiai patinka: uogiene, plakta grietinėle, ledais ar tiesiog be nieko – skanu visais atvejais.