Ingredientai
Tešlai:
- 260 ml pieno
 - 2 kiaušiniai
 - 120 g kvietinių miltų
 - 30 ml aliejaus (arba tirpinto sviesto)
 - Žiupsnelis druskos
 
Įdarui:
- 400 g varškės
 - 1 kiaušinis
 - 2 šaukštai cukraus
 - 1 šaukštelis vanilinio cukraus
 
Kepimui:
- Aliejaus (pagal poreikį)
 
Paruošimas
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, supilkite aliejų arba sviestą, sudėkite miltus, įpilkite pieną ir plakite iki vientisos, be gumuliukų tešlos. Ji turi būti skystoka – taip lietiniai išeis ploni. Leiskite tešlai pastovėti apie pusvalandį kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų. Jei po to tešla atrodo per tiršta – įpilkite dar šiek tiek skysčio.
 - Įkaitinkite keptuvę, patepkite trupučiu aliejaus ir kepkite lietinius – plonus, elastingus, vos parudavusius.
 - Įdarui varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Masė turi būti kreminė, maloni tepti.
 - Ant iškeptų lietinių dėkite po šaukštą įdaro, sulankstykite ritinėliais, galus užlenkite į vidų.
 - Apkepkite lietinius iš abiejų pusių šiek tiek aliejaus ar sviesto įkaitintoje keptuvėje – iki gražios aukso spalvos.
 - Patiekite su tuo, kas labiausiai patinka: uogiene, plakta grietinėle, ledais ar tiesiog be nieko – skanu visais atvejais.
 
