Klasikiniai lietiniai su varške – minkšti, gardūs ir visada pavyksta

Klasikiniai lietiniai su varške

Ingredientai

Tešlai:

  • 260 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 120 g kvietinių miltų
  • 30 ml aliejaus (arba tirpinto sviesto)
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 400 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Kepimui:

  • Aliejaus (pagal poreikį)

Paruošimas

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, supilkite aliejų arba sviestą, sudėkite miltus, įpilkite pieną ir plakite iki vientisos, be gumuliukų tešlos. Ji turi būti skystoka – taip lietiniai išeis ploni. Leiskite tešlai pastovėti apie pusvalandį kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų. Jei po to tešla atrodo per tiršta – įpilkite dar šiek tiek skysčio.
  2. Įkaitinkite keptuvę, patepkite trupučiu aliejaus ir kepkite lietinius – plonus, elastingus, vos parudavusius.
  3. Įdarui varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Masė turi būti kreminė, maloni tepti.
  4. Ant iškeptų lietinių dėkite po šaukštą įdaro, sulankstykite ritinėliais, galus užlenkite į vidų.
  5. Apkepkite lietinius iš abiejų pusių šiek tiek aliejaus ar sviesto įkaitintoje keptuvėje – iki gražios aukso spalvos.
  6. Patiekite su tuo, kas labiausiai patinka: uogiene, plakta grietinėle, ledais ar tiesiog be nieko – skanu visais atvejais.