Klasikinis traškus picos pagrindas – kaip išsikepti namuose

Klasikinis traškus picos pagrindas

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 500 g kvietinių miltų
  • 250 ml drungno vandens
  • 30 g alyvuogių aliejaus (šiek tiek ir aptepimui)
  • 25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
  • 5 g druskos
  • pagal poreikį – pomidorų padažo

PICOS PADO GAMYBOS EIGA:

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Į dubenį sudėkite mieles, druską ir alyvuogių aliejų. Įpilkite vandenį ir suberkite miltus. Minkyti tešlą apie 10–15 minučių, kol taps vientisa, elastinga ir nebelips prie rankų. Dubenį uždenkite švaria šluoste ir palikite pakilti, kol masė padvigubės.
  2. Iškilusią tešlą padalykite į 4 lygias dalis (po maždaug 200 g). Iš kiekvienos suformuokite rutuliuką ir iškočiokite iki 30 cm skersmens paplotėlio arba ištieskite rankomis.
  3. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos perkelkite tešlos pagrindą. Paviršių aptepkite pomidorų padažu, kraštelius – alyvuogių aliejumi. Pabarstykite džiovintais žolelėmis, tokiomis kaip raudonėlis, bazilikas ar česnako granulės.
  4. Toliau dėkite pasirinktas sudedamąsias dalis: tarkuotą mocarelą ar kitą mėgstamą sūrį, ant viršaus – plonai supjaustytas daržoves ar mėsos griežinėlius. Viską šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  5. Kepkite iki 300 °C įkaitintoje orkaitėje 3–4 minutes. Jei kepate 250 °C, prailginkite laiką iki 5 min. Naudokite tik apatinį kaitinimą ir kepkite pačiame orkaitės dugne – tai imituoja krosnies efektą ir užtikrina traškų padą su neišsausėjusiu viršumi. Pica iškepusi, kai jos kraštai paruduoja.