INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
-
900 ml pieno
-
6 kupini šaukštai manų kruopų
-
100 ml vandens
-
40 g sviesto
-
Žiupsnelis druskos
-
Cukrus – pagal skonį (nebūtinas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
-
Į storu dugnu pasižymintį puodą supilkite pieną su vandeniu ir pradėkite kaitinti. Kai paviršiuje ims kilti pirmieji burbuliukai, įberkite druskos ir, jei mėgstate – šiek tiek cukraus. Viską gerai išmaišykite.
-
Toliau ant nedidelės kaitros, maišant plakimo šluotele ar šaukštu, pamažu berkite manų kruopas. Virkite nuolat maišydami, kol masė pradės tirštėti. Tuomet dėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kad gražiai ištirptų.
-
Uždenkite puodą dangčiu ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite pastovėti apie 10–15 minučių, kad kruopos išbrinktų ir košė taptų šilkinė.
-
Tiekti galite kaip yra arba pagardinti mėgstama uogiene, sviestu, uogomis ar net trupučiu cinamono – skonis nuostabus!