Kreminė manų košė vaikystės skoniui – paprasta ir jauku

Kreminė manų košė

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 3

  • 900 ml pieno

  • 6 kupini šaukštai manų kruopų

  • 100 ml vandens

  • 40 g sviesto

  • Žiupsnelis druskos

  • Cukrus – pagal skonį (nebūtinas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į storu dugnu pasižymintį puodą supilkite pieną su vandeniu ir pradėkite kaitinti. Kai paviršiuje ims kilti pirmieji burbuliukai, įberkite druskos ir, jei mėgstate – šiek tiek cukraus. Viską gerai išmaišykite.

  2. Toliau ant nedidelės kaitros, maišant plakimo šluotele ar šaukštu, pamažu berkite manų kruopas. Virkite nuolat maišydami, kol masė pradės tirštėti. Tuomet dėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kad gražiai ištirptų.

  3. Uždenkite puodą dangčiu ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite pastovėti apie 10–15 minučių, kad kruopos išbrinktų ir košė taptų šilkinė.

  4. Tiekti galite kaip yra arba pagardinti mėgstama uogiene, sviestu, uogomis ar net trupučiu cinamono – skonis nuostabus!