Minkšta ir kvapni bananų duona iš pernokusių bananų – paprasta ir soti

Minkšta ir kvapni bananų duona iš pernokusių bananų

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 8

  • 650 g gerai sunokusių bananų
  • 480 g kvietinių miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 300 g rudojo cukraus
  • 250 g sviesto (galima keisti margarinu)
  • 130 g grietinės
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. sodos
  • 1 a. š. druskos

BANANŲ DUONOS GAMYBOS EIGA:

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Į didesnį dubenį persijokite miltus, įberkite kepimo miltelius bei druską. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
  2. Sviestą ištirpinkite ant nedidelės kaitros. Į jį įmaišykite grietinę ir sodą, gerai išsukite.
  3. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su ruduoju cukrumi iki purios masės. Tuomet supilkite tirpintą sviestą su grietine.
  4. Į tą patį dubenį sudėkite bananus ir gerai juos sutrinkite šakute ar trintuvu iki vientisos masės.
  5. Supilkite skystąją masę į dubenį su miltais, viską išmaišykite iki vientisos, šiek tiek tirštos tešlos.
  6. Kepimo formą (geriausia – pailgą) išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
  7. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 60 minučių. Tikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištraukus jis sausas, duona jau iškepusi. Leiskite kepiniui šiek tiek atvėsti formoje – 15–20 min., tik tada išimkite.