INGREDIENTAI:
-
300 g kvietinių miltų
-
apie 300 ml pieno
-
3 kiaušiniai
-
120 g sviesto
-
4 v. š. cukraus
-
1 a. š. vanilinio cukraus
-
1 a. š. kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų bei vanilinį cukrų. Plakite, kol masė taps puri ir šiek tiek pašviesės.
-
Ištirpinkite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į kiaušinių masę. Įpilkite pieną, viską gerai išmaišykite.
-
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Palaipsniui berkite į tešlą, vis maišydami, kol gausite grietinę primenančios tirštumo masę. Jei tešla per skysta – įdėkite dar truputį miltų. Jei pernelyg tiršta – praskieskite pienu.
-
Gerai įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę (vaflinę), švelniai patepkite sviestu. Pilkite tešlą ir kepkite iki gražios auksinės spalvos.
-
Patiekite šiltus – skanu su uogiene, medumi, grietine ar be nieko!