Minkšti čirviniai blynai su sviestu – vaikystės skonis kiekviename kąsnyje

Minkšti čirviniai blynai su sviestu

INGREDIENTAI:

  • 300 g kvietinių miltų
  • apie 300 ml pieno
  • 3 kiaušiniai
  • 120 g sviesto
  • 4 v. š. cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų bei vanilinį cukrų. Plakite, kol masė taps puri ir šiek tiek pašviesės.
  2. Ištirpinkite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į kiaušinių masę. Įpilkite pieną, viską gerai išmaišykite.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Palaipsniui berkite į tešlą, vis maišydami, kol gausite grietinę primenančios tirštumo masę. Jei tešla per skysta – įdėkite dar truputį miltų. Jei pernelyg tiršta – praskieskite pienu.
  4. Gerai įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę (vaflinę), švelniai patepkite sviestu. Pilkite tešlą ir kepkite iki gražios auksinės spalvos.
  5. Patiekite šiltus – skanu su uogiene, medumi, grietine ar be nieko!