INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
-
1 kg kiaulienos ir jautienos mišinio faršo
-
3 bulvės
-
3 svogūnai
-
1 bandelė arba 4 batono riekės
-
150 ml pieno
-
1 kiaušinis
-
1 valgomasis šaukštas garstyčių
-
1 valgomasis šaukštas aliejaus
-
druska, pipirai – pagal skonį
NAMINIŲ KOTLETŲ GAMYBOS EIGA:
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Pradžioje duoną ar bandelę sulaužykite į mažesnius gabalus ir užpilkite pienu – palikite, kad sušvelnėtų ir išbrinktų. Įmirkusią masę (pieno nenusunkiant) dėkite į faršą ir viską gerai išmaišykite.
-
Bulves bei svogūnus susmulkinkite – tai galite padaryti trintuve arba sutarkuoti smulkia tarka. Sudėkite į dubenį su faršu ir dar kartą kruopščiai išmaišykite.
-
Įmaišykite kiaušinį, garstyčias, šlakelį aliejaus bei pagardinkite druska ir pipirais. Jei norite ryškesnio skonio, garstyčių galite įdėti šiek tiek daugiau. Gauta masė turėtų pastovėti bent 10 minučių, kad skoniai susijungtų.
-
Iš paruoštos masės šlapiomis rankomis formuokite kotletukus. Kepkite įkaitintame aliejuje keptuvėje – kai vienas paviršius gražiai apskrus, apverskite ir apkepkite kitą pusę.
Patarimas
Jei norite daugiau kotletų variacijų ar įkvėpimo, galite pasidomėti įvairiais mėsos, daržovių ar net žuvies kotletų receptais – skonių įvairovė tikrai nustebins