INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 4 1,5 l daržovių arba mėsos sultinio Apie 400 g vištienos šlaunelių mėsos 3 bulvės 2 kietai virti kiaušiniai Nedidelis pundelis rūgštynių […]
Greitai paruošiama aviečių uogienė – vasaros skonis stiklainyje
INGREDIENTAI 1 kg aviečių 500 g cukraus, skirto uogienėms (naudojau „Dansukker“) PARUOŠIMO BŪDAS Paruošimo laikas: Apie 20 min. Avietes gerai nuplaukite ir pašalinkite visus kotelius. […]
Tradiciniai kibinai – traški plutelė, sultingas įdaras
INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 18 Tešlai: 640 g kvietinių miltų (apie 4 stiklinės) 4 kiaušiniai 200 g grietinės 200 g sviesto (arba kepinių margarino) žiupsnelis druskos […]
Jautienos befstrogenas kaip iš senų laikų – skonis, kuris sugrąžina prisiminimus
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 3 500 g jautienos išpjovos (arba kryžinės dalies) 3 dideli svogūnai 1 stiklinė sultinio (arba vandens – tik jei naudojama kryžinė mėsa) […]
Klasikinė sluoksniuota silkės mišrainė su burokėliais – šventinis skonis
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 8 5 virti kiaušiniai 250 g majonezo (maždaug, tinka ir veganiškas variantas) 200 g silkių filė (naudota be aliejaus) 3 vidutinės bulvės […]
Kvapnus sviestinis obuolių pyragas su traškia plutele – klasika namuose
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 5 400 ml pieno 250 g kvietinių miltų 3 kiaušiniai 4 šaukštai cukraus 3 šaukštai aliejaus 1 žiupsnelis druskos ČIRVINIŲ BLYNŲ PARUOŠIMAS: […]
Auksaspalviai čeburėkai su sultingu įdaru – naminis skanumynas
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 20 Tešlai: 500 g kvietinių miltų 350 ml vandens 3 šaukštai aliejaus žiupsnelis druskos Kepimui: 500 ml aliejaus Įdarui: 450 g maltos […]
Klasikiniai čirviniai blynai – lyg iš močiutės virtuvės
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 5 400 ml pieno 250 g kvietinių miltų 3 kiaušiniai 4 šaukštai cukraus 3 šaukštai aliejaus 1 žiupsnelis druskos ČIRVINIŲ BLYNŲ PARUOŠIMAS: […]
Klasikiniai vaniliniai keksiukai – greitai pagaminami ir purūs
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 10 170 g cukraus 120 g kvietinių miltų (pvz., Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D) 110 g sviesto (arba neutralaus skonio aliejaus) 100 […]
Traški kepta duona su tirštu sūrio padažu – tobula užkandžių klasika
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 4 340 g šviesios duonos (naudota „Gudobelės“) aliejus kepimui (pagal poreikį) druska (pagal skonį) Padažui: 175 g natūralaus skonio lydyto sūrelio 50 […]