INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 8 500 g maskarponės 200 g biskvitinių sausainių („Damų pirštelių“, gali prireikti kiek daugiau) 250 ml stiprios kavos 4 M dydžio kiaušiniai […]
Kvapnus kiaulienos plovas su morkomis ir česnaku – paprasta ir soti vakarienė
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 8 1,3 kg kiaulienos nugarinės 320 g nevirtų ryžių 4 didelės morkos 2 dideli svogūnai 4 česnako skiltelės aliejaus (pagal poreikį) druskos […]
Sultingas kiaulienos troškinys su pomidorų padažu – paprasta ir soti vakarienė
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 6 500 g kiaulienos kumpio 200 ml sultinio 1 morka 1 svogūnas 5 šaukštai pomidorų padažo 1 šaukštas kvietinių miltų žiupsnelis prieskonių […]
Purūs naminiai blyneliai su pienu – greitai paruošiami ir labai skanūs
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 2 100 g kvietinių miltų (naudoti Kauno Grūdų 550 C) 100 ml pieno (galima naudoti ir kefyrą) 2 kiaušiniai (M arba L […]
Tikri žemaitiški blynai su kalakutienos įdaru ir kremišku padažu
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 4 Tešlai: 15 vnt. krakmolingų bulvių (vidutinio dydžio) 2 kiaušiniai 3 šaukštai miltų 3 šaukštai bulvių krakmolo 1 šaukštelis druskos Įdarui: 300 […]
Tikro skonio „Carbonara“ – klasikinis itališkas receptas
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 3 300 g spagečių 150 g pančetos (arba sūdytos/rūkytos šoninės, žr. patarimus) 120 g kietojo sūrio (naudojau VILVI Memel Prussia) 4 kiaušinių […]
Minkšti virti varškėtukai su švelniu grietinėlės padažu
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 2 Tešlai: 200 g varškės 1 kiaušinis 65 g miltų 2 šaukštai cukraus žiupsnelis druskos Padažui: 50 ml grietinėlės 30 g sviesto […]
Klasikinis traškus picos pagrindas – kaip išsikepti namuose
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 4 500 g kvietinių miltų 250 ml drungno vandens 30 g alyvuogių aliejaus (šiek tiek ir aptepimui) 25 g šviežių mielių (arba […]
Minkšti, sultingi ir purūs – klasikiniai kotletai namų skoniui
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 8 1 kg kiaulienos ir jautienos mišinio faršo 3 bulvės 3 svogūnai 1 bandelė arba 4 batono riekės 150 ml pieno 1 […]
Autentiška itališka lazanija su jautiena ir bešameliu – kaip iš restorano
INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 6 Apytiksliai 10 lazanijos lakštų 100 g kietojo sūrio (pvz., Memel Reserve) Mėsos padažui: 700 g jautienos faršo 400 g konservuotų pomidorų […]