Pomidorai – viena universaliausių daržovių, be kurios sunku įsivaizduoti virtuvę. Konservuoti pomidorai savo sultyse yra tikras išsigelbėjimas tiek žiemą, tiek vasarą, nes suteikia galimybę mėgautis […]
Virtų bulvių cepelinai su varške: švelnus skonis be pastangų
Virtų bulvių cepelinai su varške – tai patiekalas, kuris įrodo, kad lietuviška virtuvė gali būti ne tik soti, bet ir švelni. Tradiciniai cepelinai dažniausiai gaminami […]
Kepta karka: traški oda ir sultingas vidus
Kepta karka su traškia oda ir sultingu vidumi – tai vienas iš tų patiekalų, kurie ne tik priverčia susigundyti, bet ir sukuria ypatingą atmosferą prie […]
Žuvis tešloje: traški klasika iš kelių ingredientų
Žuvis tešloje – tai patiekalas, kurio receptas žinomas daugelyje pasaulio virtuvių. Jis ypatingas tuo, kad reikalauja nedaug ingredientų, tačiau galutinis rezultatas visuomet būna nepaprastai skanus. […]
Burokėliai žiemai: trys skoniai viename stiklainyje
Burokėliai – tai šakniavaisiai, be kurių sunku įsivaizduoti lietuvišką virtuvę. Jie ne tik maistingi ir skanūs, bet ir labai universalūs: gali būti naudojami sriuboms, salotoms, […]
Pyragas su kondensuotu pienu: saldumas, kuris tirpsta burnoje
Pyragai su kondensuotu pienu jau seniai pelnė savo vietą mėgstamiausių desertų sąraše. Jie yra ne tik ypatingai saldūs, bet ir pasižymi minkšta tekstūra, kuri tiesiog […]
Silkė su kiviais: netikėtos, bet gaivios šventinės salotos
Silkė tradiciškai užima garbingą vietą lietuviškame švenčių stalo meniu. Ji dažniausiai derinama su svogūnais, morkomis, burokėliais ar bulvėmis, tačiau pastaraisiais metais vis daugiau žmonių atranda […]
Saldžiarūgštės cukinijos žiemai: tobula prie keptos mėsos
Cukinijos – viena universaliausių daržovių mūsų virtuvėje. Jos auga greitai, dera gausiai ir yra itin lengvai pritaikomos įvairiuose patiekaluose. Tačiau bene didžiausias cukinijų privalumas – […]
Manų košė: be gumulėlių ir visada kreminė
Manų košė yra vienas paprasčiausių, tačiau kartu ir labiausiai nostalgiškų patiekalų lietuviškoje virtuvėje. Ji daugeliui primena vaikystę, šiltus pusryčius mokykloje ar namuose. Atrodytų, ko gali […]
Koldūnai orkaitėje su sūriu: mažiau riebalų, daugiau skonio
Koldūnai – tai viena iš mėgstamiausių ir populiariausių patiekalų tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Tradiciškai jie gaminami su riebalais, kepami ar verdami vandenyje, tačiau šiuolaikiniai […]