Balandėliai – vienas iš tų patiekalų, kurie daugelį grąžina į vaikystę, primena šeimos pietus ar šventes. Tai tradicinis lietuviškas patiekalas, turintis gilias šaknis mūsų kulinarinėje […]
Burokėlių mišrainė žiemai be klaidų: spalva ir traškumas
Burokėlių mišrainė yra vienas iš tų patiekalų, kurie ne tik papildo žiemos atsargas, bet ir suteikia ypatingą skonį, spalvą bei naudą organizmui. Ši daržovė yra […]
Tinginys su kondensuotu pienu: ypatingai kreminis skonis
Lietuviškas tinginys jau seniai įsitvirtino kaip vienas mylimiausių desertų mūsų virtuvėje. Jis paprastas, sotus, nereikalaujantis nei daug laiko, nei sudėtingų kulinarinių įgūdžių. Tradiciškai gaminamas iš […]
Programavimas studijos Lietuvoje: ką siūlo universitetai ir kolegijos?
Programavimas yra viena sparčiausiai augančių sričių pasaulyje, o Lietuvoje ši specialybė tampa vis patrauklesnė tiek abiturientams, tiek persikvalifikuojantiems žmonėms. IT sektorius nuolat plečiasi, todėl aukštosios […]
Marinuoti svogūnai per 10 minučių: prie mėsos ir sumuštinių
Marinuoti svogūnai – tai vienas greičiausių būdų suteikti patiekalams ryškaus skonio ir gaivumo. Jų gamyba nereikalauja nei daug ingredientų, nei laiko, todėl jie puikiai tinka […]
Objektinis programavimas: kodėl tai viena svarbiausių IT sąvokų?
Objektinis programavimas (angl. Object-Oriented Programming, OOP) yra viena svarbiausių sąvokų informacinių technologijų pasaulyje. Tai ne tik būdas rašyti kodą, bet ir visą programavimo mąstymą keičianti […]
Vyšnių uogienė: tiršta, aromatinga ir be kartumo
Vyšnių uogienė yra vienas mėgstamiausių naminių saldumynų, kurio skonis ir aromatas neatsiejami nuo vaikystės prisiminimų. Ji puikiai dera tiek prie pusryčių bandelių, tiek prie blynų, […]
Autentiškas guliašas su paprika: troškinys, kuris sušildo
Guliašas yra vienas labiausiai atpažįstamų Vidurio Europos patiekalų, kilęs iš Vengrijos, tačiau pamėgtas visame pasaulyje. Jo istorija siekia klajoklius vengrų piemenis, kurie gamindavo sotų troškinį […]
Kotletai orkaitėje: sultingi be papildomo riebalų kiekio
Kotletai yra vienas populiariausių patiekalų lietuviškoje virtuvėje. Jie primena jaukius šeimos sekmadienius, kai visi susirenka prie stalo pasidalinti šiltu, namuose gamintu maistu. Nors dažniausiai kotletai […]
Charčio sriuba: kaukazietiškas aštrumas lietuviškoje virtuvėje
Charčio sriuba – vienas ryškiausių Kaukazo virtuvės patiekalų, kurio istorija siekia šimtmečius. Tai ne tik sotus troškinys, bet ir visos kultūros dalis, simbolizuojanti svetingumą bei […]