INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
-
260 g kvietinių miltų
-
250 ml pieno
-
4 kiaušiniai
-
125 g sviesto
-
4 šaukštai cukraus
-
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
-
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
-
Pirmiausia atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. Supilkite pieną ir įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Tada supilkite ištirpintą, atvėsintą sviestą ir dar kartą išmaišykite.
-
Atskirame inde kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai juos įmaišykite į paruoštą tešlą – maišykite švelniai, kad išliktų purumas. Tuomet tešlą palikite 10 minučių pastovėti – tai padės geriau išbrinkti miltams.
-
Kai tešla paruošta, įkaitinkite elektrinę vaflinę. Kepkite vaflius, kol gražiai apskrus ir įgaus auksinę spalvą.