INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
- 
300 g kvietinių miltų (apytiksliai)
 - 
250 ml pieno
 - 
130 g sviesto
 - 
100 g cukraus
 - 
3 didesni kiaušiniai
 - 
1,5 šaukštelio vanilinio cukraus
 - 
1 šaukštelis kepimo miltelių
 
PARUOŠIMAS:
Paruošimo trukmė: Apie 30 minučių
- 
Sviestą ištirpdykite ir palikite atvėsti.
 - 
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki šviesios, purios masės – plakite kelias minutes, kad tūris gerokai padidėtų. Tai padės išgauti purius vaflius.
 - 
Į gautą masę įmaišykite pravėsusį sviestą, supilkite pieną. Po to po truputį įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Turėtumėte gauti tirštą, vientisą tešlą – panašią į riebesnės grietinės konsistenciją. Jei masė pasirodytų per skysta – įberkite dar šiek tiek miltų. Jei per tiršta – įpilkite dar truputį pieno.
 - 
Įkaitinkite vaflių keptuvę ir kepkite vaflius, kol gražiai parus. Skaniausi jie būna patiekti dar šilti. Puikiai dera su mėgstamais pagardais – uogiene, medumi ar plakta grietinėle.
 
