Purūs vafliai – tobuli pusryčiai ar desertas visai šeimai

Purūs vafliai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 12

  • 300 g kvietinių miltų (apytiksliai)

  • 250 ml pieno

  • 130 g sviesto

  • 100 g cukraus

  • 3 didesni kiaušiniai

  • 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMAS:

Paruošimo trukmė: Apie 30 minučių

  1. Sviestą ištirpdykite ir palikite atvėsti.

  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki šviesios, purios masės – plakite kelias minutes, kad tūris gerokai padidėtų. Tai padės išgauti purius vaflius.

  3. Į gautą masę įmaišykite pravėsusį sviestą, supilkite pieną. Po to po truputį įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Turėtumėte gauti tirštą, vientisą tešlą – panašią į riebesnės grietinės konsistenciją. Jei masė pasirodytų per skysta – įberkite dar šiek tiek miltų. Jei per tiršta – įpilkite dar truputį pieno.

  4. Įkaitinkite vaflių keptuvę ir kepkite vaflius, kol gražiai parus. Skaniausi jie būna patiekti dar šilti. Puikiai dera su mėgstamais pagardais – uogiene, medumi ar plakta grietinėle.