Ingredientai
Porcijų skaičius: 10
- 250 g varškės
 - 200 g kvietinių miltų (apytikriai)
 - 2 kiaušiniai
 - 3 šaukštai cukraus
 - 1 šaukštas vanilinio cukraus
 - 2 šaukšteliai kepimo miltelių
 - 1 žiupsnelis druskos
 
Papildomai:
- aliejaus (kepimui)
 - cukraus pudros (pabarstymui, jei norisi)
 
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
- Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išsukite, kad gautumėte vientisą masę.
 - Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Po truputį berkite šio mišinio į varškės masę, maišydami, kol tešla taps minkšta ir nelips prie rankų. Visų miltų gali neprireikti – kiekis priklausys nuo kiaušinių dydžio ir varškės drėgnumo.
 - Stalviršį pabarstykite miltais, iškočiokite apie 1 cm storio tešlos lakštą. Supjaustykite jį juostomis maždaug 3 cm pločio, tada įstrižai – į norimo ilgio gabalėlius. Kiekvieno centre padarykite įpjovą ir per ją perkiškite vieną galą.
 - Įkaitinkite aliejų puode ar keptuvėje. Žagarėlius dėkite į aliejų ir kepkite ant nedidelės kaitros, kol gražiai apskrus. Iškepusius perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
 
