Purūs varškės žagarėliai – lengvas ir saldus malonumas kiekvienam

Purūs varškės žagarėliai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 10

  • 250 g varškės

  • 200 g kvietinių miltų (apytikriai)

  • 2 kiaušiniai

  • 3 šaukštai cukraus

  • 1 šaukštas vanilinio cukraus

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • 1 žiupsnelis druskos

Papildomai:

  • aliejaus (kepimui)

  • cukraus pudros (pabarstymui, jei norisi)

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išsukite, kad gautumėte vientisą masę.

  2. Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Po truputį berkite šio mišinio į varškės masę, maišydami, kol tešla taps minkšta ir nelips prie rankų. Visų miltų gali neprireikti – kiekis priklausys nuo kiaušinių dydžio ir varškės drėgnumo.

  3. Stalviršį pabarstykite miltais, iškočiokite apie 1 cm storio tešlos lakštą. Supjaustykite jį juostomis maždaug 3 cm pločio, tada įstrižai – į norimo ilgio gabalėlius. Kiekvieno centre padarykite įpjovą ir per ją perkiškite vieną galą.

  4. Įkaitinkite aliejų puode ar keptuvėje. Žagarėlius dėkite į aliejų ir kepkite ant nedidelės kaitros, kol gražiai apskrus. Iškepusius perkelkite ant popierinio ran