INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
-
250 g varškės
-
200 g kvietinių miltų (apytikriai)
-
2 kiaušiniai
-
3 šaukštai cukraus
-
1 šaukštas vanilinio cukraus
-
2 šaukšteliai kepimo miltelių
-
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
-
aliejaus (kepimui)
-
cukraus pudros (pabarstymui, jei norisi)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išsukite, kad gautumėte vientisą masę.
-
Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Po truputį berkite šio mišinio į varškės masę, maišydami, kol tešla taps minkšta ir nelips prie rankų. Visų miltų gali neprireikti – kiekis priklausys nuo kiaušinių dydžio ir varškės drėgnumo.
-
Stalviršį pabarstykite miltais, iškočiokite apie 1 cm storio tešlos lakštą. Supjaustykite jį juostomis maždaug 3 cm pločio, tada įstrižai – į norimo ilgio gabalėlius. Kiekvieno centre padarykite įpjovą ir per ją perkiškite vieną galą.
-
Įkaitinkite aliejų puode ar keptuvėje. Žagarėlius dėkite į aliejų ir kepkite ant nedidelės kaitros, kol gražiai apskrus. Iškepusius perkelkite ant popierinio ran