Soti burokėlių sriuba su pupelėmis ir mėsos kukuliukais

burokėlių sriuba su pupelėmis ir mėsos kukuliukais

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

Sriubai:

  • 1 burokėlis
  • 3 bulvės
  • 0,5 stiklinės pupelių (iš anksto mirkytų)
  • 1 poras
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 1/4 saliero šaknies
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 lauro lapai
  • 1 šlakelis obuolių acto
  • Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelis druskos
  • Pagal skonį smulkintų žalumynų
  • 2,5 litro vandens

Kepimui:

  • 30 g sviesto
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus

Mėsos kukuliams:

  • 500 g maltos kiaulienos
  • 1 kiaušinis
  • 0,5 šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Morką ir salierą sutarkuokite šiaudeliais, burokėlį taip pat. Porą, svogūną ir česnaką supjaustykite mažais gabalėliais, bulves – kubeliais.
  2. Puode ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų. Suberkite morkas, svogūnus, česnaką ir porus. Pakepinkite, kol suminkštės ir ims skleisti kvapą.
  3. Sudėkite burokėlius, bulves, salierą ir išmirkytas pupeles. Užpilkite vandeniu, berkite prieskonius ir dėkite lauro lapus. Užvirinkite ant vidutinės kaitros.
  4. Kol sriuba verda, paruoškite kukulius: į faršą įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonių, druskos, pipirų, išmaišykite ir formuokite kukuliukus.
  5. Kai pupelės beveik suminkštėjusios, atsargiai sudėkite kukulius į puodą ir virkite dar apie 10 minučių.
  6. Galiausiai įpilkite obuolių acto, berkite žalumynus, papildomai pasūdykite, jei reikia. Actas paryškins burokėlių skonį.
  7. Patiekite karštą, pageidaujant – su šaukštu grietinės dubenėlyje.