Soti burokėlių sriuba su pupelėmis ir mėsos kukuliukais

burokėlių sriuba su pupelėmis ir mėsos kukuliukais

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

Sriubai:

  • 1 burokėlis

  • 3 bulvės

  • 0.5 stiklinės pupelių (iš anksto mirkytų)

  • 1 poras

  • 1 morka

  • 1 svogūnas

  • 1/4 saliero šaknies

  • 1 česnako skiltelė

  • 2 lauro lapai

  • 1 šlakelis obuolių acto

  • Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelis druskos

  • Pagal skonį smulkintų žalumynų

  • 2.5 litro vandens

Kepimui:

  • 30 g sviesto

  • Šlakelis alyvuogių aliejaus

Mėsos kukuliams:

  • 500 g maltos kiaulienos

  • 1 kiaušinis

  • 0.5 šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių

  • Žiupsnelis druskos

  • Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Daržoves paruošiame taip: morką ir salierą sutarkuojame šiaudeliais, burokėlį taip pat. Porą, svogūną ir česnaką supjaustome nedideliais gabalėliais, bulves – kubeliais.

  2. Puode ištirpiname sviestą, supilame aliejų. Suberiame morkas, svogūnus, česnaką ir porus. Šiek tiek pakepiname, kol daržovės suminkštėja ir ima skleisti malonų kvapą.

  3. Tada sudedame tarkuotus burokėlius, bulves, salierą ir iš anksto išmirkytas pupeles. Užpilame vandeniu, beriame pipirų, dedame lauro lapus ir užkaičiame virti ant vidutinės ugnies.

  4. Kol sriuba verda, paruošiame kukulius: į faršą įmušame kiaušinį, beriame prieskonių, druskos ir pipirų. Gerai išmaišome ir formuojame nedidelius kukuliukus.

  5. Kai pupelės jau beveik suminkštėjusios, į puodą atsargiai sudedame mėsos kukulius. Verdame dar apie 10 minučių, kol jie išverda.

  6. Pabaigoje sriubą paskaniname obuolių actu, beriame žalumynus, papildomai pasūdom, jei reikia. Obuolių actas suteiks burokėliams švelnios rūgštelės.

  7. Patiekiame karštą, pagal norą – su šaukštu grietinės kiekvienam dubenėlyje.