Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
Sriubai:
- 1 burokėlis
- 3 bulvės
- 0,5 stiklinės pupelių (iš anksto mirkytų)
- 1 poras
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 1/4 saliero šaknies
- 1 česnako skiltelė
- 2 lauro lapai
- 1 šlakelis obuolių acto
- Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelis druskos
- Pagal skonį smulkintų žalumynų
- 2,5 litro vandens
Kepimui:
- 30 g sviesto
- Šlakelis alyvuogių aliejaus
Mėsos kukuliams:
- 500 g maltos kiaulienos
- 1 kiaušinis
- 0,5 šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
- Morką ir salierą sutarkuokite šiaudeliais, burokėlį taip pat. Porą, svogūną ir česnaką supjaustykite mažais gabalėliais, bulves – kubeliais.
- Puode ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų. Suberkite morkas, svogūnus, česnaką ir porus. Pakepinkite, kol suminkštės ir ims skleisti kvapą.
- Sudėkite burokėlius, bulves, salierą ir išmirkytas pupeles. Užpilkite vandeniu, berkite prieskonius ir dėkite lauro lapus. Užvirinkite ant vidutinės kaitros.
- Kol sriuba verda, paruoškite kukulius: į faršą įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonių, druskos, pipirų, išmaišykite ir formuokite kukuliukus.
- Kai pupelės beveik suminkštėjusios, atsargiai sudėkite kukulius į puodą ir virkite dar apie 10 minučių.
- Galiausiai įpilkite obuolių acto, berkite žalumynus, papildomai pasūdykite, jei reikia. Actas paryškins burokėlių skonį.
- Patiekite karštą, pageidaujant – su šaukštu grietinės dubenėlyje.