INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
Sriubai:
-
1 burokėlis
-
3 bulvės
-
0.5 stiklinės pupelių (iš anksto mirkytų)
-
1 poras
-
1 morka
-
1 svogūnas
-
1/4 saliero šaknies
-
1 česnako skiltelė
-
2 lauro lapai
-
1 šlakelis obuolių acto
-
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
-
Žiupsnelis druskos
-
Pagal skonį smulkintų žalumynų
-
2.5 litro vandens
Kepimui:
-
30 g sviesto
-
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Mėsos kukuliams:
-
500 g maltos kiaulienos
-
1 kiaušinis
-
0.5 šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
-
Žiupsnelis druskos
-
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Daržoves paruošiame taip: morką ir salierą sutarkuojame šiaudeliais, burokėlį taip pat. Porą, svogūną ir česnaką supjaustome nedideliais gabalėliais, bulves – kubeliais.
-
Puode ištirpiname sviestą, supilame aliejų. Suberiame morkas, svogūnus, česnaką ir porus. Šiek tiek pakepiname, kol daržovės suminkštėja ir ima skleisti malonų kvapą.
-
Tada sudedame tarkuotus burokėlius, bulves, salierą ir iš anksto išmirkytas pupeles. Užpilame vandeniu, beriame pipirų, dedame lauro lapus ir užkaičiame virti ant vidutinės ugnies.
-
Kol sriuba verda, paruošiame kukulius: į faršą įmušame kiaušinį, beriame prieskonių, druskos ir pipirų. Gerai išmaišome ir formuojame nedidelius kukuliukus.
-
Kai pupelės jau beveik suminkštėjusios, į puodą atsargiai sudedame mėsos kukulius. Verdame dar apie 10 minučių, kol jie išverda.
-
Pabaigoje sriubą paskaniname obuolių actu, beriame žalumynus, papildomai pasūdom, jei reikia. Obuolių actas suteiks burokėliams švelnios rūgštelės.
-
Patiekiame karštą, pagal norą – su šaukštu grietinės kiekvienam dubenėlyje.