Sotus ir paprastas lazanijos receptas – visada pavyksta

lazanijos receptas

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 9 lazanijos lakštai (apytiksliai)

  • 100 g mėgstamo sūrio (gerai tirpstančio)

  • 3 šaukštai grietinės

Padažui:

  • 500 g maltos mėsos (kiauliena, jautiena, vištiena ar mišrus faršas)

  • 200 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse (arba pomidorų tyrės)

  • 150 ml sultinio arba vandens

  • 1 svogūnas

  • 2 česnako skiltelės

  • 3 šaukštai pomidorų pastos (arba padažo)

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (ar čiobrelio, itališkų žolelių)

  • Žiupsnelis džiovintų bazilikų (nebūtina)

  • 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių

  • 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų

  • Druskos pagal skonį

LAZANIJOS GAMYBOS EIGA:

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.

  2. Keptuvėje pašildykite aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Įspauskite česnaką ir dar šiek tiek pakepinkite. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite maišydami, kol pilnai apskrus ir neliks žalios spalvos.

  3. Į tą pačią keptuvę sudėkite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus, visus prieskonius bei druską. Supilkite sultinį, išmaišykite. Troškinkite ant nedidelės kaitros 3–5 minutes. Padažas neturi būti per tirštas – jei reikia, papildomai įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio.

  4. Gilio kepimo indo dugną patepkite pomidorų padažu ar skysčiu nuo konservuotų pomidorų. Dėkite vieną sluoksnį lazanijos lakštų (jei reikia, galite juos sulaužyti, kad geriau tilptų). Toliau tepkite mėsos padažo sluoksnį, kad pilnai uždengtų lakštus. Kartokite sluoksnius. Paskutinis turėtų būti mėsos padažas, ant kurio paskirstykite grietinę ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

  5. Uždenkite indą folija ar dangčiu. Kepkite 30 minučių įkaitintoje iki 180°C orkaitėje. Po to foliją nuimkite, pakelkite temperatūrą iki 200°C ir kepkite dar 10–15 minučių, kol sūris gražiai apskrus.

  6. Kai iškeps, palikite pastovėti 5–10 minučių, kad lazanija šiek tiek sutvirtėtų. Tiekite ir skanaukite!

PATARIMAI:

  • Norint dar švelnesnio skonio, galite tarp sluoksnių naudoti Bešamelio padažą.

  • Į mėsos padažą galima įmaišyti ir daržovių – morkų, paprikų ar salierų.