INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
-
500 g kiaulienos kumpio
-
200 ml sultinio
-
1 morka
-
1 svogūnas
-
5 šaukštai pomidorų padažo
-
1 šaukštas kvietinių miltų
-
žiupsnelis prieskonių mėsai
Kepimui:
-
1 šaukštas aliejaus
GULIAŠO GAMINIMAS:
Paruošimo trukmė: Apie 1 val.
-
Morką supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais. Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais.
-
Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir apkepkite daržoves, kol suminkštės. Tuomet perkelkite jas į puodą ir įpilkite stiklinę sultinio.
-
Toje pačioje keptuvėje apkepkite kiaulieną, kol lengvai apskrus.
-
Apkeptą mėsą sudėkite į puodą prie daržovių, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite ant nedidelės kaitros apie 30 minučių.
-
Atskirame indelyje sumaišykite pusę stiklinės pravėsinto skysčio iš troškinio su šaukštu miltų ir pomidorų padažu. Šią masę supilkite atgal į puodą. Išmaišykite ir pavirkite dar kelias minutes, kol padažas sutirštės.
-
Patiekite su bulvių koše, raugintomis daržovėmis ar mėgstamu garnyru.