INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
- 500 g kiaulienos kumpio
- 200 ml sultinio
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 5 šaukštai pomidorų padažo
- 1 šaukštas kvietinių miltų
- žiupsnelis prieskonių mėsai
Kepimui:
- 1 šaukštas aliejaus
GULIAŠO GAMINIMAS:
Paruošimo trukmė: Apie 1 val.
- Morką supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais. Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais.
- Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir apkepkite daržoves, kol suminkštės. Tuomet perkelkite jas į puodą ir įpilkite stiklinę sultinio.
- Toje pačioje keptuvėje apkepkite kiaulieną, kol lengvai apskrus.
- Apkeptą mėsą sudėkite į puodą prie daržovių, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite ant nedidelės kaitros apie 30 minučių.
- Atskirame indelyje sumaišykite pusę stiklinės pravėsinto skysčio iš troškinio su šaukštu miltų ir pomidorų padažu. Šią masę supilkite atgal į puodą. Išmaišykite ir pavirkite dar kelias minutes, kol padažas sutirštės.
- Patiekite su bulvių koše, raugintomis daržovėmis ar mėgstamu garnyru.