Švelni pomidorinė sriuba su ryžiais – greita ir soti vakarienė

Švelni pomidorinė sriuba su ryžiais

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

  • 1 litras vandens arba sultinio
  • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse (arba nuluptų šviežių)
  • 2 morkos
  • 1 paprika
  • 1 svogūnas
  • 1 bulvė (nebūtina)
  • sauja nevirtų ryžių
  • 4 česnako skiltelės
  • saujelė petražolių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • šlakelis aliejaus kepimui

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Įkaitinkite puodą, supilkite vandenį arba sultinį, užvirkite. Suberkite ryžius ir virkite, kol beveik suminkštės.
  2. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite smulkintą svogūną. Po minutės įdėkite susmulkintą česnaką ir dar trumpai pakepinkite. Tuomet suberkite tarkuotas morkas ir pjaustytą papriką. Viską šiek tiek patroškinkite, tuomet supilkite konservuotus pomidorus su jų sultimis. Jei naudojate šviežius pomidorus – juos prieš tai nublanširuokite, nulupkite ir supjaustykite.
  3. Kai ryžiai beveik išvirę, į puodą įdėkite kubeliais pjaustytą bulvę. Kai ši suminkštėja, supilkite keptuvės turinį su daržovėmis. Užvirkite sriubą ir išjunkite kaitrą.
  4. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis. Jei mėgstate, galima berti ir kitų prieskonių.