Tradiciniai kibinai – traški plutelė, sultingas įdaras

Tradiciniai kibinai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 18

Tešlai:

  • 640 g kvietinių miltų (apie 4 stiklinės)

  • 4 kiaušiniai

  • 200 g grietinės

  • 200 g sviesto (arba kepinių margarino)

  • žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 600 g mėgstamo maltos mėsos

  • 1 nedidelis svogūnas

  • pagal skonį druskos

  • pagal skonį mėsos prieskonių

  • šiek tiek maltų pipirų

KIBINŲ PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

  1. Į didelį dubenį suberkite miltus, įtarkuokite sviestą stambia tarka ir pirštais ar šaukštu gerai išmaišykite, kad susidarytų trupiniai.

  2. Atskirame dubenėlyje suplakite 3 kiaušinius su grietine ir šią masę supilkite į miltų bei sviesto mišinį. Užminkykite vientisą, minkštą tešlą ir padėkite ją į šaldytuvą maždaug 30 min.

  3. Tuo metu paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite svogūną, sudėkite į faršą, pagardinkite druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais ir viską gerai išmaišykite.

  4. Iš šaldytuvo išimkite tešlą, padalykite į rutuliukus, juos iškočiokite į apskritimus, ant kiekvieno dėkite po šaukštą įdaro ir užspauskite kraštus, formuodami kibinus.

  5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.

  6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite suformuotus kibinus. Po 5 minučių kepimo atidarykite orkaitę ir kibinų viršų patepkite likusiu, suplaktu kiaušiniu.

  7. Kepkite apie 20–40 minučių, priklausomai nuo dydžio, kol paviršius taps gražiai auksinis.

  8. Išimkite iš orkaitės, leiskite trumpai atvėsti ir mėgaukitės šiltais kibinais!