INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 18
Tešlai:
-
640 g kvietinių miltų (apie 4 stiklinės)
-
4 kiaušiniai
-
200 g grietinės
-
200 g sviesto (arba kepinių margarino)
-
žiupsnelis druskos
Įdarui:
-
600 g mėgstamo maltos mėsos
-
1 nedidelis svogūnas
-
pagal skonį druskos
-
pagal skonį mėsos prieskonių
-
šiek tiek maltų pipirų
KIBINŲ PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
-
Į didelį dubenį suberkite miltus, įtarkuokite sviestą stambia tarka ir pirštais ar šaukštu gerai išmaišykite, kad susidarytų trupiniai.
-
Atskirame dubenėlyje suplakite 3 kiaušinius su grietine ir šią masę supilkite į miltų bei sviesto mišinį. Užminkykite vientisą, minkštą tešlą ir padėkite ją į šaldytuvą maždaug 30 min.
-
Tuo metu paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite svogūną, sudėkite į faršą, pagardinkite druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais ir viską gerai išmaišykite.
-
Iš šaldytuvo išimkite tešlą, padalykite į rutuliukus, juos iškočiokite į apskritimus, ant kiekvieno dėkite po šaukštą įdaro ir užspauskite kraštus, formuodami kibinus.
-
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.
-
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite suformuotus kibinus. Po 5 minučių kepimo atidarykite orkaitę ir kibinų viršų patepkite likusiu, suplaktu kiaušiniu.
-
Kepkite apie 20–40 minučių, priklausomai nuo dydžio, kol paviršius taps gražiai auksinis.
-
Išimkite iš orkaitės, leiskite trumpai atvėsti ir mėgaukitės šiltais kibinais!