INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
500 g jautienos faršo
-
400 g konservuotų smulkintų pomidorų (savo sultyse)
-
400 ml sultinio (arba vandens; galima daugiau, jei mėgstate skysčiau)
-
1 skardinė raudonųjų pupelių (konservuotų)
-
1 mažesnė skardinė konservuotų kukurūzų
-
1 raudonoji paprika
-
1 aitrusis pipiras (pagal skonį – galima daugiau)
-
1 didelis svogūnas
-
2 v. š. pomidorų pastos
-
1 a. š. rudojo cukraus (nebūtina, bet subalansuoja rūgštį)
-
1 v. š. saldžiosios paprikos miltelių
-
1 a. š. maltos aitriosios paprikos (pagal skonį)
-
2 didelės česnako skiltelės
-
0,5 a. š. džiovinto mairūno (nebūtina)
-
druskos, pipirų – pagal skonį
-
šlakelis aliejaus kepimui
Patiekiant:
-
mėgstamas tarkuotas sūris (pvz., VILVI Memel su jalapenais)
-
šviežios petražolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: apie 45 min.
-
Įkaitinkite storadugnį puodą su trupučiu aliejaus. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir šiek tiek pagels. Tuomet suberkite smulkintą česnaką, aitriąją papriką bei saldžiąją papriką, įdėkite supjaustytą čili pipirą (jei norite švelniau – be sėklų). Trumpai pakepinkite, kol pasklis prieskonių kvapas.
-
Sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą papriką, dar šiek tiek apkepinkite, kol suminkštės.
-
Į daržoves suberkite faršą ir maišant kepkite, kol mėsa paruduos ir neliks rausvų gabaliukų. Mėsą smulkinkite, kad neliktų gumulų.
-
Supilkite konservuotus pomidorus, sultinį (ar vandenį), įmaišykite pomidorų pastą, mairūną, cukrų, įberkite druskos ir pipirų. Jei norite – skystį galite papildyti, į skardinę nuo pomidorų įpylę vandens ir jį supylę atgal į puodą.
-
Užvirinkite, uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą ir troškinkite ant labai silpnos ugnies apie 30 min. Kartais pamaišykite. Jei sriuba atrodo per tiršta – įpilkite dar skysčio.
-
Sudėkite perplautas pupeles ir kukurūzus, dar kartą užvirkite. Tada vėl sumažinkite kaitrą ir patroškinkite apie 10 minučių. Paragaukite – pagal poreikį pasūdykite ar paskaninkite papildomai.
-
Išjungę kaitrą, leiskite sriubai pastovėti uždengus dar 10–15 min. Skoniai susijungs dar geriau, o sriuba taps tirštesnė. Kuo ilgiau pastovi, tuo gardesnė.
-
Patiekite su tarkuotu sūriu ir šviežiomis petražolėmis.