Aromatinga šakšuka su kiaušiniais pomidorų padaže – rytietiškas skanėstas

Aromatinga šakšuka su kiaušiniais pomidorų padaže

INGREDIENTAI:

Porcijų kiekis: 2

  • 5 kiaušiniai

  • 4 švieži pomidorai (arba 500 g konservuotų)

  • 1 paprika

  • 1 svogūnas

  • 2 česnako skiltelės

  • 1 šaukštelis saldžiosios paprikos

  • 1 šaukštelis aitriosios paprikos (nebūtina)

  • 1 šaukštelis malto kumino (nebūtina)

  • žiupsnelis druskos

  • žiupsnelis juodųjų pipirų

  • aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMAS:

Paruošimo trukmė: apie 20 min.

  1. Pirmiausia susmulkinkite svogūną, česnaką ir papriką, o pomidorus nulupkite bei supjaustykite nedideliais kubeliais.

  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite svogūnus ir kepkite iki auksinio atspalvio. Tuomet įdėkite česnaką, pakepkite trumpai, kol pradės skleisti kvapą. Dėkite paprikas ir kepkite, kol jos suminkštės. Galiausiai sudėkite pomidorus, visus pasirinktus prieskonius ir ant vidutinės ugnies patroškinkite apie 10 minučių, kol padažas sutirštės. Paragaukite – įberkite daugiau druskos ar aštrumo, jei norisi ryškesnio skonio.

  3. Šaukštu padaže suformuokite nedideles duobutes ir į kiekvieną įmuškite po kiaušinį. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite kaitrą ir kepkite apie 7–15 minučių – priklausomai nuo to, kokio skystumo trynių pageidaujate.

  4. Prieš patiekdami pabarstykite šviežiais žalumynais – tiks kalendra, petražolės ar bazilikas. Norint – užbarstykite trupinto fetos sūrio. Patiekite su riekele geros kokybės duonos – puikus derinys pusryčiams ar lengvai vakarienei.

Patarimas:

Šakšuką galite keisti pagal turimus ingredientus – vietoj pomidorų naudoti jų tyrę, pagardinti alyvuogėmis, papuošti avokado griežinėliais.