INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
-
500 g riebesnės, sausesnės varškės
-
2 kiaušiniai
-
8 valg. šaukštai kvietinių miltų
-
2 valg. šaukštai cukraus
-
1 arbat. šaukštelis vanilinio cukraus
-
žiupsnelis druskos
-
aliejaus kepimui
PARUOŠIMAS:
Paruošimo trukmė: apie 30 minučių
-
Pertrinkite varškę per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu – tai suteiks gaminiams purumo.
-
Į gautą masę suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius ir viską išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą gerai permaišykite, kol susiformuos vientisa, lengvai formuojama tešla.
-
Suformuokite tešlą į ilgesnį volelio formos gabalą. Supjaustykite jį riekelėmis, šiek tiek suplotomis – tai bus jūsų varškėtukai. Norint gražesnės formos, riekelių šonus galima palyginti plačiu peiliu.
-
Kepkite varškėtukus įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros, kol iš abiejų pusių apskrus ir įgaus gražią auksinę spalvą.
-
Patiekite šiltus, pagardintus cukraus pudra, su grietine arba natūraliu jogurtu.