Auksiniai purūs varškėtukai – paprasti ir visada pavykstantys

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 3

  • 500 g riebesnės, sausesnės varškės

  • 2 kiaušiniai

  • 8 valg. šaukštai kvietinių miltų

  • 2 valg. šaukštai cukraus

  • 1 arbat. šaukštelis vanilinio cukraus

  • žiupsnelis druskos

  • aliejaus kepimui

PARUOŠIMAS:

Paruošimo trukmė: apie 30 minučių

  1. Pertrinkite varškę per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu – tai suteiks gaminiams purumo.

  2. Į gautą masę suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius ir viską išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą gerai permaišykite, kol susiformuos vientisa, lengvai formuojama tešla.

  3. Suformuokite tešlą į ilgesnį volelio formos gabalą. Supjaustykite jį riekelėmis, šiek tiek suplotomis – tai bus jūsų varškėtukai. Norint gražesnės formos, riekelių šonus galima palyginti plačiu peiliu.

  4. Kepkite varškėtukus įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros, kol iš abiejų pusių apskrus ir įgaus gražią auksinę spalvą.

  5. Patiekite šiltus, pagardintus cukraus pudra, su grietine arba natūraliu jogurtu.