INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
- 500 g riebesnės, sausesnės varškės
 - 2 kiaušiniai
 - 8 valg. šaukštai kvietinių miltų
 - 2 valg. šaukštai cukraus
 - 1 arbat. šaukštelis vanilinio cukraus
 - žiupsnelis druskos
 - aliejaus kepimui
 
  PARUOŠIMAS:
Paruošimo trukmė: apie 30 minučių
- Pertrinkite varškę per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu – tai suteiks gaminiams purumo.
 - Į gautą masę suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius ir viską išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą gerai permaišykite, kol susiformuos vientisa, lengvai formuojama tešla.
 - Suformuokite tešlą į ilgesnį volelio formos gabalą. Supjaustykite jį riekelėmis, šiek tiek suplotomis – tai bus jūsų varškėtukai. Norint gražesnės formos, riekelių šonus galima palyginti plačiu peiliu.
 - Kepkite varškėtukus įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros, kol iš abiejų pusių apskrus ir įgaus gražią auksinę spalvą.
 - Patiekite šiltus, pagardintus cukraus pudra, su grietine arba natūraliu jogurtu.
 
