Gaivus panakotos desertas su braškių sluoksniu

Gaivus panakotos desertas su braškių sluoksniu

INGREDIENTAI:

  • 500 g braškių
  • 200 ml grietinėlės (35 % riebumo)
  • 200 ml pieno
  • 150 g cukraus
  • 70 ml vandens
  • 3,5 a. š. želatinos
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PANAKOTOS SU BRAŠKĖMIS PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti maždaug 15 minučių. Tuomet kaitinkite garų vonelėje, kol visiškai ištirps.
  2. Į puodą supilkite pieną ir grietinėlę, berkite 80 g cukraus ir vanilinį cukrų. Kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps (neužvirinkite). Įmaišykite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite. Gauta mase užpildykite stiklines ar indelius. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  3. Braškes sutrinkite su likusiu cukrumi iki vientisos masės. Kai panakota sustings, atsargiai užpilkite braškių sluoksnį ant viršaus.