INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
-
Apytiksliai 10 lazanijos lakštų
-
100 g kietojo sūrio (pvz., Memel Reserve)
Mėsos padažui:
-
700 g jautienos faršo
-
400 g konservuotų pomidorų (smulkintų)
-
2 vidutinės morkos
-
1 salierų stiebas (arba saldžioji paprika)
-
2 svogūnai
-
1 šaukštas pomidorų pastos
-
2 lauro lapai
-
1 šaukštelis raudonėlio
-
1 šaukštelis čiobrelių
-
2 česnako skiltelės
-
Druska ir pipirai – pagal skonį
-
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Bešamelio padažui:
-
600 ml pieno
-
40 g sviesto
-
40 g miltų
-
Žiupsnelis muskato
-
Druska ir pipirai – pagal skonį
GAMINIMO EIGA
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Pirmiausia pasiruoškite mėsos padažą. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepinkite faršą, kol apskrus. Tuomet jį atidėkite.
-
Toje pačioje keptuvėje kepkite smulkintus svogūnus iki auksinės spalvos, pridėkite smulkintas morkas, česnaką ir vėliau – salierą. Viską maišykite ir kepkite, kol daržovės suminkštės.
-
Dėkite pomidorų pastą, prieskonius, lauro lapus, tada – apkepintą faršą bei konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite. Troškinkite ant silpnos ugnies 20–30 min., po to išimkite lauro lapus.
-
Bešamelio padažui ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir kepkite 1–2 min. Nuimkite nuo ugnies, dalimis pilkite pieną, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų. Grąžinkite ant kaitros ir virkite, kol padažas sutirštės. Įberkite druskos, pipirų, muskato.
-
Kepimo formą (apie 20×30 cm) patepkite Bešamelio padažu. Dėkite pirmąjį lakštų sluoksnį, ant jo – mėsos padažą, tuomet dar šiek tiek Bešamelio. Kartokite sluoksniavimą – gausis apie 3 sluoksniai. Viršuje turi būti mėsos ir Bešamelio sluoksnis.
-
Pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite folija ir kepkite 180 °C orkaitėje 30 min., po to nuimkite foliją ir kepkite dar 10–15 min. 220 °C, kol gražiai apskrus.
-
Ištraukite iš orkaitės ir palikite 5–10 min. pastovėti. Tuomet pjaustykite ir mėgaukitės.
Patarimas
Nereikia apvirti lakštų iš anksto – svarbiausia, kad jie būtų kruopščiai padengti padažais, kad nesukietėtų kraštai.