Ingredientai
Porcijų skaičius: 6
- 500 g jautienos
- 500 g kiaulienos
- 300 g baltagūžių kopūstų
- 200 g bulvių
- 2 burokėliai
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 1 paprika
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- Aliejaus (kepimui)
- Lauro lapų (pagal skonį)
- Druskos (pagal skonį)
- Pipirų (pagal skonį)
Paruošimas
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
- Supjaustykite jautieną ir kiaulieną nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 3 litrais šalto vandens. Užvirinkite, nugriebkite putas, sumažinkite kaitrą ir virkite apie 2 valandas, kol mėsa taps minkšta, o sultinys – kvapnus ir sodrus.
- Nulupkite burokėlius, sutarkuokite juos stambia tarka arba supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, trumpai apkepinkite. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 min., tuomet įmaišykite pomidorų pastą ir patroškinkite dar 20 min. Atidėkite į šalį.
- Į sultinį dėkite smulkintus kopūstus ir bulves (šiaudeliais arba kubeliais). Virkite, kol daržovės taps minkštos.
- Morką sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais. Pakepinkite aliejuje iki suminkštėjimo, tuomet sudėkite į sriubą kartu su šiaudeliais supjaustyta paprika.
- Į puodą perkelkite troškintus burokėlius. Virkite dar 10 minučių. Galiausiai įdėkite lauro lapus, pagardinkite druska ir pipirais. Išjunkite ugnį, uždenkite puodą ir palikite barščius pastovėti apie 20 minučių.
- Patiekite su riebiu grietinės šaukštu ir šiltomis mielinėmis bandelėmis, apteptomis česnakiniu sviestu – kaip tai daroma Ukrainoje.