Autentiški ukrainietiški barščiai – tradicinė sriuba su mėsa ir daržovėmis

ukrainietiški barščiai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 6

  • 500 g jautienos

  • 500 g kiaulienos

  • 300 g baltagūžių kopūstų

  • 200 g bulvių

  • 2 burokėliai

  • 1 morka

  • 1 svogūnas

  • 1 paprika

  • 1 šaukštas pomidorų pastos

  • Aliejaus (kepimui)

  • Lauro lapų (pagal skonį)

  • Druskos (pagal skonį)

  • Pipirų (pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

  1. Supjaustykite jautieną ir kiaulieną nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 3 litrais šalto vandens. Užvirinkite, nugriebkite putas, sumažinkite kaitrą ir virkite apie 2 valandas, kol mėsa taps minkšta, o sultinys – kvapnus ir sodrus.

  2. Nulupkite burokėlius, sutarkuokite juos stambia tarka arba supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, trumpai apkepinkite. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 min., tuomet įmaišykite pomidorų pastą ir patroškinkite dar 20 min. Atidėkite į šalį.

  3. Į sultinį dėkite smulkintus kopūstus ir bulves (šiaudeliais arba kubeliais). Virkite, kol daržovės taps minkštos.

  4. Morką sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais. Pakepinkite aliejuje iki suminkštėjimo, tuomet sudėkite į sriubą kartu su šiaudeliais supjaustyta paprika.

  5. Į puodą perkelkite troškintus burokėlius. Virkite dar 10 minučių. Galiausiai įdėkite lauro lapus, pagardinkite druska ir pipirais. Išjunkite ugnį, uždenkite puodą ir palikite barščius pastovėti apie 20 minučių.

  6. Patiekite su riebiu grietinės šaukštu ir šiltomis mielinėmis bandelėmis, apteptomis česnakiniu sviestu – kaip tai daroma Ukrainoje.