INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
-
500 g jautienos
-
500 g kiaulienos
-
300 g baltagūžių kopūstų
-
200 g bulvių
-
2 burokėliai
-
1 morka
-
1 svogūnas
-
1 paprika
-
1 šaukštas pomidorų pastos
-
Aliejaus (kepimui)
-
Lauro lapų (pagal skonį)
-
Druskos (pagal skonį)
-
Pipirų (pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
-
Supjaustykite jautieną ir kiaulieną nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 3 litrais šalto vandens. Užvirinkite, nugriebkite putas, sumažinkite kaitrą ir virkite apie 2 valandas, kol mėsa taps minkšta, o sultinys – kvapnus ir sodrus.
-
Nulupkite burokėlius, sutarkuokite juos stambia tarka arba supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, trumpai apkepinkite. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 min., tuomet įmaišykite pomidorų pastą ir patroškinkite dar 20 min. Atidėkite į šalį.
-
Į sultinį dėkite smulkintus kopūstus ir bulves (šiaudeliais arba kubeliais). Virkite, kol daržovės taps minkštos.
-
Morką sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais. Pakepinkite aliejuje iki suminkštėjimo, tuomet sudėkite į sriubą kartu su šiaudeliais supjaustyta paprika.
-
Į puodą perkelkite troškintus burokėlius. Virkite dar 10 minučių. Galiausiai įdėkite lauro lapus, pagardinkite druska ir pipirais. Išjunkite ugnį, uždenkite puodą ir palikite barščius pastovėti apie 20 minučių.
-
Patiekite su riebiu grietinės šaukštu ir šiltomis mielinėmis bandelėmis, apteptomis česnakiniu sviestu – kaip tai daroma Ukrainoje.