Ingredientai
Porcijų skaičius: 6
- 500 g jautienos
 - 500 g kiaulienos
 - 300 g baltagūžių kopūstų
 - 200 g bulvių
 - 2 burokėliai
 - 1 morka
 - 1 svogūnas
 - 1 paprika
 - 1 šaukštas pomidorų pastos
 - Aliejaus (kepimui)
 - Lauro lapų (pagal skonį)
 - Druskos (pagal skonį)
 - Pipirų (pagal skonį)
 
Paruošimas
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
- Supjaustykite jautieną ir kiaulieną nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 3 litrais šalto vandens. Užvirinkite, nugriebkite putas, sumažinkite kaitrą ir virkite apie 2 valandas, kol mėsa taps minkšta, o sultinys – kvapnus ir sodrus.
 - Nulupkite burokėlius, sutarkuokite juos stambia tarka arba supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, trumpai apkepinkite. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 min., tuomet įmaišykite pomidorų pastą ir patroškinkite dar 20 min. Atidėkite į šalį.
 - Į sultinį dėkite smulkintus kopūstus ir bulves (šiaudeliais arba kubeliais). Virkite, kol daržovės taps minkštos.
 - Morką sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais. Pakepinkite aliejuje iki suminkštėjimo, tuomet sudėkite į sriubą kartu su šiaudeliais supjaustyta paprika.
 - Į puodą perkelkite troškintus burokėlius. Virkite dar 10 minučių. Galiausiai įdėkite lauro lapus, pagardinkite druska ir pipirais. Išjunkite ugnį, uždenkite puodą ir palikite barščius pastovėti apie 20 minučių.
 - Patiekite su riebiu grietinės šaukštu ir šiltomis mielinėmis bandelėmis, apteptomis česnakiniu sviestu – kaip tai daroma Ukrainoje.
 
