Ingredientai (4 porcijoms)
- 800 g konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių)
- 500 g jautienos faršo (arba kitokios mėsos)
- 400 g konservuotų raudonųjų pupelių aitriame padaže
- 1 raudonoji paprika (didelė)
- 1 svogūnas (didelis)
- 1 aitrioji paprika
- 3 česnako skiltelės
- 1 šaukštelis paprikos miltelių
- Žiupsnelis juodųjų pipirų
- Šlakelis aliejaus (kepimui)
Paruošimas (apie 45 min.)
- Įkaitiname aliejų storadugniame puode. Suberiame smulkintą svogūną ir pakepiname, kol suminkštės.
- Dedame smulkintus česnakus ir saldžiąją papriką – kepiname, kol paprika taps minkšta. Tuomet suberiame aitriąją papriką ir išmaišome.
- Į puodą dedame faršą, apibarstome prieskoniais ir kepame, kol mėsa pasikeis spalvą į rudą. Maišome, kad nesusidarytų gumuliukų.
- Sudedame konservuotus pomidorus su visu jų skysčiu bei pupeles. Jei pomidorai stambūs – šiek tiek juos susmulkiname.
- Uždengiame puodą dangčiu ir ant silpnos ugnies troškiname 20–30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
- Nuimame dangtį, paragaujame – jei reikia, papildomai gardiname druska ar pipirais. Norint skystesnio rezultato, galima įpilti šlakelį vandens ar sultinio.
- Paverdame dar kelias minutes ir patiekiame.
- Puikiai tinka su tarkuotu sūriu, česnakine duonele, makaronais ar ryžiais.