Sotus čili troškinys su faršu, pupelėmis ir pomidorais – paprasta ir greita

čili troškinys su faršu, pupelėmis ir pomidorais

Ingredientai (4 porcijoms)

  • 800 g konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių)
  • 500 g jautienos faršo (arba kitokios mėsos)
  • 400 g konservuotų raudonųjų pupelių aitriame padaže
  • 1 raudonoji paprika (didelė)
  • 1 svogūnas (didelis)
  • 1 aitrioji paprika
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis paprikos miltelių
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų
  • Šlakelis aliejaus (kepimui)

Paruošimas (apie 45 min.)

  1. Įkaitiname aliejų storadugniame puode. Suberiame smulkintą svogūną ir pakepiname, kol suminkštės.
  2. Dedame smulkintus česnakus ir saldžiąją papriką – kepiname, kol paprika taps minkšta. Tuomet suberiame aitriąją papriką ir išmaišome.
  3. Į puodą dedame faršą, apibarstome prieskoniais ir kepame, kol mėsa pasikeis spalvą į rudą. Maišome, kad nesusidarytų gumuliukų.
  4. Sudedame konservuotus pomidorus su visu jų skysčiu bei pupeles. Jei pomidorai stambūs – šiek tiek juos susmulkiname.
  5. Uždengiame puodą dangčiu ir ant silpnos ugnies troškiname 20–30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  6. Nuimame dangtį, paragaujame – jei reikia, papildomai gardiname druska ar pipirais. Norint skystesnio rezultato, galima įpilti šlakelį vandens ar sultinio.
  7. Paverdame dar kelias minutes ir patiekiame.
  8. Puikiai tinka su tarkuotu sūriu, česnakine duonele, makaronais ar ryžiais.