Ingredientai (12 porcijų):
- 700 g avienos
- 3,5 l vandens
- 2 didelės bulvės
- 2 vidutinio dydžio pomidorai
- 2 morkos
- 150 g ryžių
- 1 didelė paprika
- 1 svogūnas
- 50 g pomidorų pastos
- 3 česnako skiltelės
- Šiek tiek kalendros (arba petražolių su krapais)
- Lauro lapų
- Druskos
- Aitriosios paprikos (arba adžikos pagal skonį)
Paruošimo būdas (apie 1 val.):
- Avieną pamirkykite šaltame vandenyje per naktį. Užvirkite šviežią vandenį, sudėkite mėsą ir vieną visą svogūną. Užvirus nugriebkite putas ir virkite apie valandą.
- Morkas sutarkuokite burokine tarka. Pomidorus ir paprikas nuplikykite, nulupkite odeles, susmulkinkite. Visas daržoves trumpai pakepinkite su šlakeliu aliejaus.
- Iš sultinio išimkite mėsą ir svogūną (svogūną išmeskite). Į sultinį sudėkite apkepintas daržoves, nuluptas ir kubeliais pjaustytas bulves, lauro lapą, aitriąją papriką ir nuplautus ryžius. Mėsą supjaustykite mažesniais gabaliukais ir grąžinkite į puodą. Virkite dar apie 40 minučių.
- Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, atskirai šiek tiek pakepinkite pomidorų pastą su trupučiu aliejaus ir supilkite ją į sriubą.
- Išjungus kaitrą, įmaišykite smulkintą česnaką ir žalumynus. Uždenkite ir palikite pastovėti bent 30 minučių, kad visi skoniai susijungtų. Patiekite su šaukšteliu grietinės.