Tikrai gardūs namuose kepti kibinai su sultingu įdaru

kepti kibinai su sultingu įdaru

Tradiciniai kibinai su kiauliena

Porcijų skaičius: apie 25 vnt.

Tešla

  • 500 g kvietinių miltų
  • 200 g sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g grietinės
  • Žiupsnelis druskos

Įdaras

  • 500 g kiaulienos sprandinės
  • 1 svogūnas
  • 2 šaukštai grietinės
  • Kapoti krapai
  • Kapotos petražolės
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Aptepimui

  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai vandens

Paruošimas

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Miltus suberkite į dubenį ir sumaišykite su šaltu gabaliukais pjaustytu sviestu. Pirštais trinkite, kol susidarys trupiniai. Įberkite druskos.
  2. Kiaušinius lengvai paplakite su grietine ir supilkite į miltų masę. Minkykite, kol tešla taps minkšta ir nelips prie rankų. Suformuokite rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
  3. Mėsą smulkiai supjaustykite. Sudėkite svogūną, grietinę, krapus, petražoles, pagardinkite prieskoniais. Gerai išmaišykite.
  4. Iškočiokite tešlą ir išpjaukite apskritimus (~12 cm). Į vidų dėkite po šaukštelį įdaro, užspauskite kraštus ir suformuokite kibinus.
  5. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepkite kiaušinio ir vandens mišiniu. Norėdami – pabarstykite sezamo sėklomis.
  6. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 min., kol gražiai apskrus. Prieš kepant, viršų keliose vietose subadykite mediniu pagaliuku.

Pastaba

Tešla bus elastingesnė, jei ilsėsis šaldytuve bent valandą. Įdarui naudokite ne maltą, o smulkiai pjaustytą mėsą – tai garantuos tikrą kibinų skonį.