Traškūs ispaniški churros su šilkiniu šokolado kremu

churros su šilkiniu šokolado kremu

Ispaniški churros su šokoladiniu padažu – klasikinis desertas namuose

Porcijų skaičius: 12

Paruošimo laikas: apie 45 min.

Ingredientai

Tešlai:

  • 250 g vandens
  • 140 g kvietinių miltų (aukščiausios rūšies, pvz., 550D)
  • 2 M dydžio kiaušiniai
  • 60 g sviesto
  • 20 g cukraus
  • Žiupsnelis druskos

Apvoliojimui:

  • 200 g cukraus
  • 2 šaukšteliai cinamono

Kepimui:

  • 1 litras aliejaus

Padažui:

  • 150 g pieniško šokolado
  • 125 g 35 % riebumo grietinėlės
  • 30 g medaus

Paruošimas

  1. Puode sumaišykite vandenį, smulkintą sviestą, cukrų ir druską. Užvirinkite.
  2. Į verdantį skystį suberkite visus miltus vienu kartu, maišykite, kol sukimba į vienalytę tešlą. Perkelkite į dubenį, leiskite šiek tiek atvėsti.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišykite iki glotnios konsistencijos (naudokite mikserį).
  4. Įkaitinkite aliejų iki maždaug 170–180 °C – pakanka, kad gylis siektų 2 pirštus nuo dugno.
  5. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu (Ø12). Virš aliejaus išspauskite juosteles, atkirpkite peiliu.
  6. Kepkite kelias minutes, pavartydami, kol tolygiai apskrus. Išimkite ant popierinio rankšluosčio.
  7. Dar šiltus apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
  8. Gaminant padažą – pašildykite grietinėlę, užpilkite ant smulkinto šokolado, palaukite minutę. Išmaišykite iki vientisos masės, įmaišykite medų.