Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
-
1,5 litro mėsinio sultinio (galima naudoti vandenį su sultinio kubeliu)
-
3 vidutinio dydžio bulvės
-
1 pundelis šviežių rūgštynių
-
2 kiaušiniai
-
100 g šaltai rūkytos šoninės
-
druskos pagal skonį
-
šviežiai maltų juodųjų pipirų
-
grietinės (patiekiant)
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: apie 20 min.
-
Supjaustykite šoninę nedideliais gabaliukais ir pakepinkite sausoje keptuvėje, kol apskrus.
-
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
-
Užvirinkite sultinį puode. Suberkite bulves bei pakepintą šoninę ir virkite apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
-
Tada sudėkite nuplautas ir pasmulkintas rūgštynes. Pavirkite dar kelias minutes, kol žalumynai suminkštės. Pagardinkite pipirais ir druska.
-
Kiaušinius lengvai išplakite ir, maišydami sriubą, srovelėmis supilkite. Dar kartą trumpai užvirinkite.
-
Supilstykite sriubą į lėkštes, pagardinkite grietine. Taip pat galite naudoti kietai virtus arba į kiekvieną lėkštę įmuštus minkštai virtus kiaušinius – priklausomai nuo norimo rezultato.