Gaivi naminė rūgštynių sriuba – kaip iš vaikystės

Gaivi naminė rūgštynių sriuba

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

  • 1,5 litro mėsinio sultinio (galima naudoti vandenį su sultinio kubeliu)

  • 3 vidutinio dydžio bulvės

  • 1 pundelis šviežių rūgštynių

  • 2 kiaušiniai

  • 100 g šaltai rūkytos šoninės

  • druskos pagal skonį

  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

  • grietinės (patiekiant)

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Supjaustykite šoninę nedideliais gabaliukais ir pakepinkite sausoje keptuvėje, kol apskrus.

  2. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

  3. Užvirinkite sultinį puode. Suberkite bulves bei pakepintą šoninę ir virkite apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės.

  4. Tada sudėkite nuplautas ir pasmulkintas rūgštynes. Pavirkite dar kelias minutes, kol žalumynai suminkštės. Pagardinkite pipirais ir druska.

  5. Kiaušinius lengvai išplakite ir, maišydami sriubą, srovelėmis supilkite. Dar kartą trumpai užvirinkite.

  6. Supilstykite sriubą į lėkštes, pagardinkite grietine. Taip pat galite naudoti kietai virtus arba į kiekvieną lėkštę įmuštus minkštai virtus kiaušinius – priklausomai nuo norimo rezultato.